28 september 2022

Åsa Ringdahl - Hitta tillbaka

 

#3

Titel & Omslag
Ett passande omslag och titel, även om jag inte riktigt tycker att de hittar tillbaka utan hittar en väg framåt. 

Handling
Tvillingarna Emma och Lukas har alltid stått varandra nära. Men efter gymnasiet är ingenting sig likt längre. Det som hände där står som en mur mellan dem. Hur ska de klara av alla stora förändringar och beslut som kantar livet efter studenten, om det inte har varandra att luta sig mot? 

För Lukas har hockeyn tappat sin dragningskraft och killen han höll handlöst för har flyttat från stan. Ska han våga vara sig själv eller ska han göra som han är van, glömma bort den han egentligen är?

Emma ser de kommande studierna som en räddning undan det förflutna. Men kursen hinner inte ens börja innan den hon verkligen inte vill träffa igen står brevid henne. Hur ska hon göra nu? Kan man bli vän med sin fiende? 

Mina åsikter
En riktigt bra bok, vi fick knyta ihop en del lösa trådar och Åsa är fortfarande riktigt duktig på att förmedla alla tonårskänslor som dyker upp och är lite all over the place. 

De här böckerna blir så realistiska för vem har inte bråkat med en kompis, varit kär i fel person, och när man är i tonåren så är alla känslor så mycket mer och svåra att hantera och man gör många dumma val. Det här känns som en bok som många tonåringar kan känna igen sig själva i, eller kanske får lite insyn i hur det kan vara i någon kompis/syskons liv. 

Jag gillar de här böcker, det finns mycket att prata och diskutera kring så de kan fungera bra att använda i skolan också. 

Spoiler varning! 
Äntligen berättade Lukas för sin familj, men Emma är väldigt lätt kränkt och mår så klart inte heller bra. Så skönt det blev för henne när hon redde ut allting med Tessan, så hon kunde gå vidare från det också och börja leva sitt liv och må bra igen. Jag gillar att Lukas skaffar sig en pojkvän, men det går lite för enkelt och smidigt, jag tror inte det är så där lätt att komma ut på riktigt. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...