22 augusti 2022

Tess Gerritsen - Jag vet en hemlighet

 

Rizzoli & Isles #12

Titel & Omslag
Snyggt omslag som dock inte säger speciellt mycket om handlingen, titeln förstår jag men känns som den också hade kunnat vara mycket bättre. 

Handling
I ett hus dekorerat med skräckfilms affischer hittas en ung kvinna död. Hon ligger på sängen i sitt sovrum med två blodiga kroppsdelar i handen. Kriminalinspektör Jane Rizzoli och rättsläkaren Maura Isles kallas till mordplatsen men inte ens nrä de står inför det lemlästade offret lyckas de komma fram till hur mordet gått till. 

Gradvis leder utredningen tillbaka till ett annat uppmärksammat fall som synbarligen lösts många år tidigare. Men när ännu ett mordoffer påträffas under makabra omständigheter klarnar länken mellan de mördade. Var det fel person som fängslades för så många år sedan? Är den verkliga gärningsmannen fortfarande fri och börjat välja nya offer? En kvinna vet att hon är utsedd till mördarens nästa offer. Och att hon är den enda som kan hjälpa Rizzoli och Isles att fånga honom.
Men hon vet också en hemlighet som hon inte får avslöja....  

Mina åsikter
Precis som de tidigare böckerna i den här serien så har den här boken en spännande story, som i lagom tempo får högre och högre driv och vi får samtidigt som utredningen pågår veta vad som pågår i Rizzoli och Isles värld. 

Fallet i den här boken är väldigt spännande och jag gillar att det händer mycket och vi får lagom med detaljer för att vilja veta mer, men samtidigt inte få veta för mycket så vi  hinner lista ut hur allting ligger till för tidigt. 

Jag saknar den här tv-serien och det är tur att det finns böcker, jag hoppas helt klart det kommer fler böcker för jag känner mig inte färdig med den. 

Spoiler varning!
Äntligen vaknade Angela upp, insåg att hon inte alls vill ha tillbaka den där mansgrisen hon varit gift med och valde kärleken och sig själv istället för att göra det som andra tycker är bäst. Att Frankie inte ser hur hans pappa behandlar hans mamma förstår jag inte, det gör mig minst lika arg som hur deras pappa beter sig! 

Och Isles, ja äntligen kanske hon öppnar upp och släpper in kärleken och att de slutar tänka på vad alla ska tycka och tänka, de är så fina ihop och jag hoppas det får bli något seriöst nu.  

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...