17 juli 2022

Lucinda Riley - Morden i Fleat house

 Titel & Omslag
Snyggt omslag och titeln passar jätte bra till bokens handling. 

Handling
En tidig morgon hittas 18-åriga Charlie Cavendish död i sitt rum i elevhemmet i Fleat house på St Stephen's School. Rektorn på den anrika internatskolan i Norfolk vill avfärda det inträffade som en tragisk olycka, men polisen kan inte utesluta att det rör sig om ett brott. 

Kriminalinspektör Jazmine "Jazz" HUnter blir ansvarig för utredningen, trots att hon av privata skäl nyligen har avslutat sin poliskarriär i London. Som en gentjänst till sin gamla chef låter hon sig motvilligt övertalas till att ta sig an fallet. 

Det visar sig att omständigheterna kring elevens tragiska död är minst sagt mystiska. Men de anställda på skolan sluter leden och Jazz inser snart att hon har hamnat i sitt livs mest utmanande mordutredning. På Fleat House skyddas hemligheter som är mörkare än hon någonsin kunnat föreställa sig... 

Mina åsikter
Den här boken var riktigt bra. Jag sögs in i handlingen och ville verkligen få veta vem som hade dödat Charlie, för man förstår av titeln att det inte kan vara en olyckshändelse men vi förstår också att någon mer kommer dö.... Men vem och varför?  Och vem är egentligen den skyldige? 

Jag gillar hur handlingen är ihopvävd, hur vi får lära känna olika karaktärer, några man gillar, några man inte gillar och några man känner medlidande med och några som man nästan struntar i de om de skulle dö. 

Svagast var nog förklaringen till varför mördaren gjorde som hen gjorde, alltså jag trodde det skulle vara en helt annan förklaring. Men jag köper den där också. 

Spoiler varning! 

Hur kan man döda ett barn som hämnd? Visst hennes son blev mobbad och tog livet av sig, men varför inte göra någonting åt det mycket tidigare?

Bäst av allt var nog att David visade sig vara en arvinge med mycket pengar, inte den förlorare hans ex tyckte att han var.  Och vad skönt att han inte brukade vara full inför Rory, sonen.

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...