14 maj 2022

Unni Lindell - Djävulskyssen

 

Cato Isaksen #9
Titel och Omslag
Jag gillar omslaget, titeln är lite si så där, undrar om vad den heter på originalspråk, kanske är översättningen som blir fel på titlarna? 

Handling 

Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten i köpcentret. Och hon har hemliga kärleksaffärer med andra män. 

En sen kväll i juli går hon ut i växthuset bakom radhuslängan. Morgonen därpå hittas hon död. Omedelbart finns det två misstänkta gärningsmän: mannan i grannhuset och Vivians exman - pappan till äldste sonen - som länge bråkat med henne om pengar.  I sin rädsla att även förlora sin pappa försöker tonårssonen rikta polisens misstankar åt ett annat håll: mot en man som förföljde Vivian i bil samma kväll som hon mördades. 

Cato Isaksen, Marian Dahle och deras kollegor har ovanligt många spår att följa upp. Utredningen kring mordet är ett virrvarr av hemligheter, relationer och motiv. Plötsligt känns det som om precis alla i Vivians omgivning har något att dölja... 

Mina åsikter
En helt vrickad story, en mördare som inte alls tänker till och ett avslut som jag inte alls hade förväntat mig. Den här boken är spännande och har ett driv men den berör inte, jag fastnar inte och när boken är slut så glömmer jag bort den och handlingen med en gång. 

Cato och Marian fortsätter sitt tjaffsande precis som vanligt, och Marians hund springer bort och hon råkar visa sig vara på rätt plats för där boken blir som mest spännande. 

Spoiler varning!!

En relation med sin kompis mamma? Nä det blir bara fel och det var ju inte bara en hon hae en sexuell relation med och det måste ju sonen ha märkt av? Man fick ju verkligen vibbar av att hon är sexmissbrukare, annars skulle man väll knappast ha en sexuellrelation med sin sons kompis? 

Betyg 2  av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...