10 april 2022

Unni Lindell - Mörkermannen

Cato Isaksen #7

 
Titel & Omslag
Omslaget är ändå helt okej, även om det hade kunnat vara intressantare, det jag gillar är färgerna. Titeln passar rätt så bra till handlingen däremot. 

Handling
I den vackra sommarkvällen bryts lugnet tvärt i höghusområet utanför Oslo, då en kvinna knuffas ut från sin balkong på sjunde våningen. Att det rör sig om mord råder inga tvivel om, för flera personer har blivit vittnen till händelsen. Frågan är vem som ville dn ensamma kvinnan illa? 

Kriminalkommissarie Cato Isaksen får hand om utredningen och tvingas än en gång samarbeta med nya kollegan Marian Dahle, hon som är lika envis som Cato själv ochs om vägrar respektera regler och bestämmelser. 

Samtidigt, inte långt ifrån Oslo, försöker den sommarjobbande unga kvinnan somna i sitt enkla rum på campingplatsen. Men hon anar någons närvaro, någon som iakttar henne genom vantilationsluckan uppe vid taket...

Mina åsikter
Nu har ju den här serien tagit med fart. Catos privatliv tar inte över och det är lite mindre bråk på jobbet även om han och Marian fortfarande inte riktigt går ihop. Jag har också rätt svårt för Marian i den här boken, hon går över så många gränser, gör alltid det som passar henne och struntar i vem hon kör över och vilka gränser hon går över för att få sin vilja fram. 

Fallet i den här boken lyckas jag inte alls klura ut, jag har mina aningar om vad som hänt och händer men alla detaljer får jag inte riktigt till förrän i slutet och det gillar jag. De här böckerna har inte lätt lösta fall utan det finns alltid någon twist och de är rätt invecklade så man måste få nog med ledtrådar för att förstå hur allting ligger till. 

Spoiler varning!! 

Det blir så knepigt när mördaren inte var en mördare förrän han mördade  den man redan trott han dödat, det blir ju jätte knepigt. För man kan inte sitta av samma straff två gånger och rent tekniskt så satt han i fängelse först och mördade sen...  
Jobbigt läge dock att åka dit för ett mord man inte begått, sen mörda den flickan 30 år senare och då åka dit för mord igen, på en annan flicka, som även hon lever. Dock båda gångerna har han gjort flickorna på smällen genom att våldta dom så han får skylla sig själv. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...