14 april 2022

Sören Olsson - Väderhemligheten

 

Luna och superkraften #4


Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar jätte bra ihop med de tre första böckerna i serien. 

Handling
Efter en lång vinter är det äntligen dags för vår och solskeln i Lilla Varguden. Ja, solen lyser nästan lite överdrivet mycket! Luna tycker mest att det är skönt att kunna fylla på sin superkraft nu när alla moln är borta och månen tittar fram igen. Men hon kan inte låta bli att påverkas av vädergurun Axels oro. Håller solen på att bli galen? 

Samtidigt planeras öppningen av en semesteranläggning med solgaranti 365 dagar om året. Och när mystiska ljusstrålar plötsligt dyker upp på himlen om nätterna börjar Luna ana ugglor i mossen. Tillsammans med Ben bestämmer hon sig för för att undersöka stadens underliga väder. 

Mina åsikter 
Den här boken är spännande precis som tidigare böcker. Luna och Ben har blivit bättre kompisar och Luna verkar inte ha problem med tjejerna i skolan längre även om hon inte verkar ha några direkta kompisar där.  Men på fritiden har hon ju både Wille, Ben och Parisa, och vilket bra team de är. Ben får även Luna att blomma ut mer och bry sig mindre om vad andra tycker, och den utvecklingen gillar jag skarpt. 

Fallet i den här boken, det är spännande, det är snyggt uppbyggt och även om det är väldigt förutsägbart så är det en perfekt bok för barn 6-9år. 

Spoiler varning! 
Alltså om 3 barn är ute mitt i natten och hjälper till att sätta fast en tjuv, borde inte Lunas mamma ha ifråga satt va hon gör ute i skogen mitt i natten? 

Det logiska då, att kunna göra så det är sol hela tiden och att molnen är i vägen, ja barn måste ju förstå att den här boken inte är realistisk utan en fiktion bok. Så det kanske man behöver prata med dom om. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...