7 april 2022

M.W. Craven - Regissören

 

Washington Poe #3


Titel & Omslag
Omslaget är rätt tråkigt,  

Handling 
Det är jul och en seriemördare lämnar kroppsdelar till beskådan över hela grevskapet Cumbria i nordvästra England. Ett obegripligt meddelande lämnas kvar på varje scen #SSU6. Washington Poe  och Tilly Bradshaw kallas in för att utreda och konfronteras med ett fall som inte tycks gå ihop.

Varför hade vissa av offren bedövats, medan andra tvingats dö i fruktansvärda våndor?  Varför förnekar deras enda missänkte sådant som bevisligen är sant, samtidigt som han bekänner saker de inte känt till? Och varför tog samtliga offer ledigt från sina jobb samma två veckor för tre år sedan? 

När en vanärdad FBI-agent hör av sig tar fallet en ännu mörkare vändning. Hon tror nämligen inte att Poe och Tilly alls har med en seriemördare att göra. Hon tror att de står inför något ännu farligare: en man som kallar sig för Regissören.

Mina åsikter
Riktigt bra bok, gillade den här betydligt mer än del två i serien. Den är spännande, det händer mycket och vi kan inte själva räkna ut hur allting ligger till utan vi får hela tiden de där små ledtrådarna och i slutet får vi veta hur allting ligger till. Men det kommer ändå alltid en extra twist, det där vi inte alls hade kunnat förväntat oss, och vi lämnas med en liten cliffhanger. 


Det finns så många intressanta karaktärer i den här serien och jag vill helt klart läsa mer om Poe och Tilly. Det finns en del 4 och även en bok med noveller om Poe och Tilly, jag hoppas så klart att även dessa kommer översättas till svenska. 

Jag hoppas att nästa bok handlar lite mer om Washingtons förflutna, vem är hans biologiska pappa, för det måste ju vara någon som kommer komma in i handlingen för eller senare. 

Spoiler varning! 
Men oj jag hade inte alls förväntat mig det slutet, att Flynns syster skulle vara Regisören, vilja döda sin systers bebis för att hon ska få tillbaka sin syster. Varför inte försöka vara en bättre syster och bli tighta på så sätt att vilja att ens lilla syster är beroende av en.  Nej hon har helt klart helt tappat fotfästet om verkligheten. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...