6 februari 2022

Jörn Lier Horst - Ärende 1569

 

Wisting Cold cases #4

Titel & Omslag
Ett omslag som passar till handlingen och ihop med de övriga delarna i serien. Titeln är också väldigt passande.

Handling

William Wisting är inne på sin andra semestervecka. På håll observerar han hur ett lokalt försvinnande blir till nationell angelägenhet med förstasidor. Agnete Roll har varit borta i tre dagar utan ett livstecken. Samtidigt hittar Wisting ett meddelande i brevlådan med en speciell kombination av tal som han förstår syftar till ett gammalt fall och att någon söker hans uppmärksamhet. 

En sommarkväll 1999 mördades 17 år gamla Tone Vaterland på väg hem från jobbet. Fallet klarades snabbt upp. Glömskans slöja har lagt sig över ärende 1569, men en rad händelser efteråt gör det möjligt att se fallet i nytt ljus. Brevet till Wisting är bara det första av flera tecken som tyder på andra lösningar än den redan etablerade sanningen. Men alla är inte glada över att fallet tas upp på nytt. 

Mina åsikter
Direkt jag plockar upp den här boken så kommer jag in i bokens handling och vi är precis där vi avslutade sist utan att man pratar om det. Jag gillar hu Jörn Lier Horst inte krånglar till det utan gör sin grej. Det är snabb lästa kapitel där det händer mycket. 

Jag gillar fallet i den här boken, hur allting avslutas och att vi får ett jätte bra avslut på hela Wisting serien. Jag gillar så klart alla Wistingböckerna och den här är nog en av favoriterna, och det är skönt att avsluta en serie utan att bli besviken. 

Spoiler varning!
Skönt att inte massa folk gick och dog. Skönt att Wisting insåg att något vad fel och hjälpte Line fast hon själv inte vet att hon fick den hjälpen, hur tusan man nu kan låna ut 140.000 till någon bara för att man är kär. 

Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...