8 januari 2022

Christoffer Holst - Kalla, vita vinternätter

 

Cilla Storm #3


Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar ihop med de andra böckerna i serien, titeln däremot är inte så där klockren.

Handling
När kriminalreportern Cilla Storm blir inbjuden att fira jul med kompisarna Jonathan och Zacke i deras fjällstuga i Idre lämnar hon raskt ett grått Stockholm bakom sig. Men julstämningen kommer avs ig nrä en ung man hittas död på orten, nedanför ett stup. Var det verklgien en olycka? 

En månad tidigare anländer 21-åriga Sebbe till Idre för att arbeta som assistent år det musikaliska underbarnet Fredrik Niemi, som lider av reumatism. Men allteftersom han lär känna den förmögna familjen blir han mer och mer illa till mods. Vad är det egentligen för människor han har flyttat in hos? 
Samtidigt som Cilla brottas med skidor och pjäxor och saknaden efter sin hårt arbetande pojkvän Adam, börjar hon och vänninan rosie gräva i den lilla fjällbyns många intriger som alla verkar leda till familjen Niemi. 

Mina åsikter
Jag visste inte först att det här var en del i en serie, och det gjorde ingenting utan boken är skriven riktigt bra så den fungerar lika bra som en fristående bok. 

Som jag förstår det är Cilla nyfiken av sig, och har då även en tendens att hamna i trubbel. Jag gillar alla karaktärer dock får själva mordet väldigt lite utrymme och det finns ingen polis som arbetar med det och helt ärligt så får "fallet" i den här boken väldigt liten plats, vi får lära känna alla och det är lite hopp i tiden med någon vecka fram och tillbaka som i slutet flätas ihop och vi får veta hur allting ligger till. 

Jag känner att jag vill läsa fler böcker i den här serien för att lära känna alla bättre och jag gillade att i alla fall den här boken är lättsam, feelgood känsla med spännings inslag. 


Betyg 3+ av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...