11 april 2021

Anna Bågstam - Mörkermannen

 

Morden i Lerviken #3

Titel & Omslag
De två första i pocket med gul rygg, den här inbunden med rödrygg..lite störigt i bokhyllan ;) Älskar titeln!!    

Handling
När en serieförbrytare med ett specifikt modus terroriserar Landskrona sätts civilutredaren Harriet och hennes kollegor på fallet. Av en utomstående får Harriet i hemlighet tillgång till flera gamla fall med kopplingar till de nya brotten. Hon kan direkt se att de tidigare utredningarna har saboterats. Allt tyder på att någon av hennes närmaste kollegor är skyldig.

På det privata planet knakar relationen med Rikard i fogarna, och charmiga kollegan Elias ger henne svårtolkade tecken. Snart finns ingen tid till att tänka på kärlek alls, när pappa Eugen blir svårt jsuk och mamma Jorun dyker upp för att fira jul. Samtidigt som jakten på gärningsmannen skruvas upp försöker Harriet få tag i den på insidan som hjälper honom. Sanningen visar sig vara långt mer överraskande än hon hade kunnat ana.

Mina åsikter 
Vi lämnades med en cliffhanger om utredningarna, att någon har saboterat, så det var verkligen ett måste att kasta mig över Mörkermannen med en gång. 

Vi fick veta vem som hade saboterat och varför, och det förklarade en hel del men boken var långt  i från slut i det skedet. Utan då drog Anna Bågstam i nästa växel och gasade vidare, och det började hända ännu mer grejer. OCh slutet? Ja det slutet, det var så spännande och det var typ omöjligt att räkna ut hur allting låg till. 

Jag vill läsa mer om Morden i Lerviken, så snälla säg att det kommer fler böcker!! 

Spoiler varning!
Oj vad Elias ger mig dåliga vibbar, vara på väg att gifta sig, köpa lägenhet och strula runt och ragga på en kollega. Där ett tag fick jag känslan av att han kunde vara den skyldige, men så var ju så klart inte fallet som tur var för jag tycker det vore roligt om det slutade upp med Harriet och Elias, men då tror jag ju samtidigt att det blir rätt komplicerat om de ska jobba ihop också. 

I den här boken så växte även Patrik en hel del som person för mig, vilket är roligt om det blir fler böcker, han är lite som en jobbig storebror som glimmar till i bland och man påmins om varför han är bra. 

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...