9 februari 2021

Lotta Lundh - Fadern

 

Sunnepolisen #4

Titel & Omslag
När man har läst boken förstår man titeln på boken, 

Handling
Kommunalrådet i Sunne hittas mördad utanför sitt hem. Efter sig lämnar han en chockad fru och dotter. Vem kan ha velat se honom död? Kriminalkommissarie Erik Ljung väcks mitt i natten och blir inkopplad på fallet, ett svårt fall utan en tydlig riktning. Kommunalrådet Per Nilsäter var en stridbar man, kan dådet  ha politiska förtecken? 

Även på hemmafronten är det tungt. En obetänksam flört river upp gamla sår från en tidigare otrohet och Eriks fru Cissi är inte säker på  att hon är beredd att se mellan fingrarna ytterligare en gång. 

Plötsligt sker en utveckling i mordfallet och Erik Ljung börjar förstå att han kastats in i en utredning som ska dra honom djupare ner i ett ondskefullt mörker än han någonsin kunnat tänka sig. 

Mina åsikter

Vilket spännande fall, vi får väldigt lite ledtrådar faktiskt, men man går ju ändå och är så nyfiken och väntar på ledtrådarna, och jakten dit är inte jätte spännande men helt plötsligt faller allting ner i knät på Erik och vi får en förklaring på allting!  

Det är lagom långa kapitel vilket driver på läsningen, och jakten på Pers mördare visar sig vara så mycket värre än jag hade kunnat föreställa sig. Själva fallet slutar inte med en Cliffhanger, det gör däremot andra saker i boken, så nu längtar jag efter nästa bok och jag hoppas verkligen att Erik antingen söker hjälp för sitt problem eller iaf lyckas hålla byxorna stängda för någon otrohetsaffär vill jag inte läsa om. 

Spoilervarning!! 

Så jobbigt för Eriks fru att se Erik spana in andra kvinnor, inte konstigt hon blir nedstämd. Skönt ändå att sönerna hade hört ryktena och frågade sin mamma om det var sant, men tänk om hon inte hade vetat någonting då kanske det hade varit bättre om de hade frågat Erik istället. Men det blir ju spännande nu när det visade sig att han har en 15årig son med kvinnan han var otrogen med, hur ska han hantera det? 

Vilket svin Per Nilsäter var, och man får ju faktiskt vara glad att han varken använde våldsex mot sin dotter eller fru, men det vittnar också om att han visste om hur fel han gjorde när det inte var någonting han försökte sig på med andra än "köpta" flickor, för han är ju medveten om att annars skulle det både komma ut och han skulle kunna åka dit för det om han går över gränsen. 

Betyg 4 av 5

boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...