23 augusti 2020

Robyn Carr - Dagar av längtan

 

Virgin River #6

Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar perfekt in på hösten då början av boken utspelar sig. 

Handling
Shelby McIntyre har stora planer - planer som innefattar att träffa "den rätte". Hon föreställer sig honom som slätrakad, propert klädd och förhoppningsvis med en akademisk examen. Istället träffar hon Luke Riordan.

Vid tjugofem års ålder, och efter att ha vårdat sin sjuka mamam de senaste fem åren, är det dags för Shelby att uppleva frihet och äventyr. Dags att resa, plugga på college och dejta. Men när hon hälsar på släkten i Virgin River möter hon Luke Riordan, definitivt inte den sortens man hon tänkt bli kär i. 

Luke har nyligen slutat som helikopterpilot i armén, efter tjugo år, fyra krig och tre nedskjutningar. Som trettioåttaåring är han tuff och härdad av livet. Och den enda examen han har är i ämnen "engångsligg" och "hur man undviker relationer".

Teoretiskt sett är de så fel för varandra som de kan bli. Men ibland är det man tror att man vill ha inte alls samma sak som det man faktiskt behöver. 

Mina åsikter
Åh vad roligt det var att det här blev boken om Shelby, eftersom den familjen hon har kvar finns i Virgin River så blev det här en så naturlig förlängning på förra boken. Problemet som börjar bli med att skriva recensioner om de här böckerna är just nu att man kommer spoila tidigare böcker om man pratar om handlingen. Jag gillar även att böckerna utspelar sig under en längre tid vilket gör att det hinner hända väldigt mycket. 

Spoiler varning! 
Det var så sorligt när Doc dog! Jag tror det är första dödsfallet i den här serien som berör någon av huvudkaraktärerna, oftast händer det saker men det går bra. Jag gillar Lukes bröder, hoppas vi får lära känna dom mer också, men gissar någon mer kommer flytta till Virgin River, de är ju ändå singlar ;) 

Luke var så fin med Art, snacka om stort hjärta och jag är nyfiken även vad som kommer hända med Art i nästa bok, men det var skönt att allting löste sig och jag hoppas de stängde ner hemmet där han bodde. Abby och Cameron gissar jag kommer vara huvudstoryn i nästa bok, men när man i även flätar in kommande huvudpersoner så snyggt så blir det så svårt att sluta läsa den här serien! Jag vill hela tiden läsa nästa bok!!

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...