28 juli 2020

Rachel Hawkins - Hex hall


                     Hex Hall #1

Titel & Omslag
Jag gillar omslaget, det är snyggt och det passar väldigt bra ihop med de två andra delarna i trilogin.

Handling
On her 12th birthday, Sophie Mercer discovered that she was a witch. Three bumpy years later, after a prom-night  spell gone horribly wrong, she's exiled to Hex Hall, an isolated reform school for wayward Prodigium, a.k.a. witches, faeries, and shapeshifters.

By the end of her first day, Sophie has quite a scorecard: three powerful enemies who look like supermodels, a futile crush on a georgeous warlock, a creepy tagalong ghost, and e new roommate who happens to be the most hated person and only vampire on campus.  Then when a mysterious predator begins attacking students, and Sophie's only friend is the number-one suspect, a horrifying plot begins to surface. Soon, Sophie is preparing for the biggest threath of all: an ancient secret society determined to destroy all Prodigium, especially her.  

Mina åsikter
Så typiskt att jag börjar läsa den här boken när bok två och tre inte går att köpa längre i någon av de svenska bokhandlarna så kolla in på amazon och book depository och se om de finns där annars har jag ett problem. 

Jag gillade den här första boken och vill läsa fortsättningen. Det är en del tonårsdrama men så klart även den del drama som beror på att det är blandat så många olika slags varelser under ett och samma tak, vampyrer äter ju ändå och dödar människor vilket inte är så populärt av de dödliga, och det finns både vita och svarta häxor där det också är en del åsikter om vad som är rätt och fel. 

Sophie är ju väldigt ny på allt vad det här med häxor och älvor och vampyrer är, vilket gör att hon inte alls har samma kunskaper som de som vuxit upp medvetna om vad de är och med föräldrar som kunnat lära dem. En mysig bok med lagom tempo och en hel del drama, hade jag haft nästa del hemma hade jag börja läsa den med en gång men nu måste jag istället hoppas på att få tag i den. 


Spoiler varning!
Det var rätt oväntat att skulle visa sig vara killen Sophie blir kär i som är skurken bakom allting, jag trodde det bara skulle påverka henne drama kring de andra svart häxorna. Men det lämnar oss med en hel del frågor också, vilka jag gärna vill få svar på. Och i nästa bok borde vi få veta mer om vilka mer vänner Sophie får, för hon lär ju inte bara ha en?  Det känns som det är en rätt svår skola att komma in på och få vänner, det är SÅ mycket grupperingar och när Sophie inte vill hänga med snobbarna så får hon vara utanför just för att hon är en svart häxa. Därför gillar jag hennes rumskamrat även om hon är vampyr. 

Betyg 4 av 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...