24 juli 2020

Meg Cabot - Den fjärde dimensionenHemsökt #6

Titel & Omslag
Titeln är exakt vad boken handlar om, omslaget passar ihop i serien men är inte speciellt intressant eller snyggt i övrigt. 

Handling 
Äntligen är Suze ihop med Jesse, det sexigaste spöket som någonsin funnits!  Men när medlaren Paul Slater upptäcker att både han och Suze kan resa i tiden och på så sätt förhindra att någon dör, blir Suze livrädd. Paul skulle mer än gärna vilja förhindra mordet på Jesse och därmed undvika att han blir ett spöke. Men det skulle betyda att Suze och Jesse aldrig träffas. 

Plötsligt står Suze inför sitt svåraste beslut någonsin. Ska hon låta den hon älskar mest av allt leva det liv han alltid velat, eller ska hon låta honom förbli ett spöke för alltid? Och kommer Jesse att vilja leva med henne eller är han villig att dö för deras kärlek? 

Mina åsikter
Först trodde jag att det här skulle vara sista boken i serien men det finns tydligen en bok 6.5 och 7, men den här boken fungerar bra av som avslut.  

Det här var nog bästa boken i serien, kanske för att alla andra har så öppna slut och har cliffhangers och i den här blir det ett slags avslut. Och jag vet inte vad jag ska skriva utan att spoila allting.. det är svårt att skriva om böcker i en serie just för att man inte vill avslöja för mycket. Men om ni har gillat de tidigare böckerna så måste ni läsa den här. 

Spoiler varning! 
Äntligen var Suze tillsammans med Jesse, men då måste hon ju hindra Paul, men då inser hon att man måste släppa taget om någon man älskar så de själva får ta sina beslut. Och det visar sig vara det bästa hon kan göra, MEN det öppnar upp ögonen på Paul. Att han är självisk och egoistisk, att han inte är van att bry sig om någon annan. Han får se hur Jesse är beredd att offra allting för någon han knappt känner medans Paul bara står och tittar på och tänker met på att rädda sig själv. 

Jag gillar verkligen slutet på den här serien! 
Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...