14 april 2020

Tess Gerritsen - Souvenirer

Rizzoli & Isles #7 
Titel & Omslag
En mumie på omslaget så klart och svart hår, så passar helt klart till handlingen och även ihop med de nya omslaget i serien.

Handling
På det kämpande lilla Crispinmuseet i Boston jublar man vid upptäckten av en perfekt bevarad mumie i det okatalogiserade källarlagret. Äntligen kommer museet att hamna i blickpunkten och publiken att strömma till. Inför utställningens öppnande arrangeras en datortomografi för att utan skadeverkningar kunna fastställa mumiens ålder och skick. Rättsläkare Maura Isles bjuds in för att bidra med sina expertkunskaper. Och hon ser snabbt att mumien avgjort inte härstammar från forntidens Egypten. Den har en kula i benet.

Mumien blir ett fall för kriminalinspektör Jane Rizzoli från mordroteln. Och när sedan ännu en ohyggligt bevarad rest av en mördad kvinna hittas undangömd i museets källare står det klart att en seriemördare går lös en mördare som vill bevara sina offer som souvenirer med hjälp av forntida konserveringstekniker. Medan Rizzoli och Isles metodiskt försöker spåra mördaren är det bara en enda människa som anar sanningen, egyptologen Josephine Pulcillo vid Crispinmuseet.

Men inte ens insikten om att det tycks vara hon som är utsedd till mördarens nästa offer kan förmå henne att avslöja de mörka hemligheter i sitt egna förflutna som är det enda som skulle kunna identifiera monstret som pressen har döpt till Arkeologmördaren.

Mina åsikter
Jag blir så arg, bara för att man har pengar ska man inte kunna betala för att ens barn ska komma undan rättvisan!! Den här boken har verkligen många udda och en del sjuka relationer, vilket gör att det är svårt att räkna ut hur allting hänger ihop samtidigt som man då är nyfiken på hur allting ligger till. Om man inte har fastnat för karaktärerna eller den här serien så tror jag inte den här boken är så där jätte bra, den är nämligen inte den bästa i serien, det handlar lite väl mycket om arkeologi och Frost har en del familjedrama men jag saknar så mycket relationen mellan Jane och Maura som vi får se i tv-serien.  Men boken har ett riktigt spännande avslut.

Spoilervarning!
Jag misstänkte att Josephines pappa inte var den hennes mamma sa, och där hade jag rätt, däremot att det var han som var död var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Men tänk att man är villig att betala folk hur mycket som helst för att skydda sitt egna barn, sen att man inte ens har vett att även skydda sitt barnbarn.

Betyg 3 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...