25 februari 2020

Candice Fox - Crimson Lake

Ted Conkaffey  #1
Titel & Omslag
Snyggt omslag och titeln passar väldigt bra till serien eftersom det är där den utspelar sig.

Handling
Sex minuter. Det var allt som behövdes för att ödelägga polisen Ted Conkaffeys liv. Åtalad, men inte dömd, för våldtäkt och misshandel av en 13-årig flicka lämnar han stadslivet och försöker leva undanskymt i närheten av krokodilträsken vid Crimson Lake. Människorna i byn inser dock snart vem han är, och de är beredda att gå långt för att jaga bort honom.

Amanda Pharrell vet hur det är att vara samhällets fiende. Efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff för mord på en gymnasiekompis har hon nu startat en privat detektivbyrå i området. När hon tar sig an fallet med den försvunne författaren Jake Scully inser hon att hon behöver hjälp av den ende i stan som förmodligen är mer hatad än hon själv: Ted Conkaffeys.

Mina åsikter
Fy vilken bok alltså. Vi får läsa hur Ted blir jagad och utsatt, hur poliser och privatpersoner är elaka och grymma, han är inte ens dömd för något brott ändå blir han så hårt utsatt. Att Amanda vill ha hans hjälp blir mer begripligt när vi får ta del av hennes fall och speciellt i slutet när vi får veta hur det mordet gick till. Amanda är inte så lätt att tycka om, men det är egentligen inte Ted heller men ändå är det någonting som gör att man vill veta mer, nu vill jag veta mer om fallet där Ted är oskyldig för det är vad jag tror i alla fall men vi får se om jag kommer ändra mig i nästa bok, om vi inte får veta sanningen redan där.

Fallet i den här boken som Amanda och Ted försöker lista ut sanningen om, var har Jake Scully tagit vägen? Det är riktigt spännande och även om vi inte får så många ledtrådar för det är mycket fokus på Ted och Amandas fall också så blir det helt plötsligt jätte spännande och vi får veta allting med en gång och det händer massor av grejer och sen tar boken slut så det är tur att jag kan börja med nästa bok direkt för jag känner mig inte riktigt redo för att lämna Crimson Lake än.

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...