12 juni 2019

Anna Jansson - Drömmar ur snö

Maria Wern #5
Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar ihop med serien, titeln passar inte lite men tycker det är långsökt.

Handling
Visst är det skönt att tonåringarna har sysselsättning hemma med sina datorer. Då vet man ju var man har dem. Eller?  "Vi söker ett ansikte till vår nya sminkkollektion. Kan vi ses så jag får ta några bilder. Sminker får du givetvis behålla oavsett hur det går. Och du, lova att det stannar oss emellan. Det här är vår hemlighet." Vem möter de där ute i cyberrymden? Och vart kan det locka dem?

En 14-årig flicka försvinner på väg hem efter en filmkväll i skolan. Dagen därpå finner man hennes livlösa kropp i skogen. Kriminalinspektör Maria Wern får det plågsamma uppdraget att meddela fadern, som är präst i Kronviken. Utredningen drar ut på tiden. När ytterligare en flicka försvinner ligger paniken på lur och man söker en syndabock bland samhällets utstötta. En avvikande ung man har besökt prästgården och även setts följa efter flickorna. Hans största intresse är datorer. Misstänksamma blickar riktas även mot flyktingförläggningen. Media målar upp en svart och onyanserad bild av poliskårens tandlöshet och brist på resultat. På skolgården turas föräldrarna om att hålla vakt och ett kristeam inrättas. Rykten går om att någon tänker sätta eld på förläggningen...

Mina åsikter
Den här boken var betydligt bättre än förra boken. Jag gillar fallet, de karaktärer som är med pga fallet vävs in i handlingen på ett väldigt bra sätt.

Jag fortsätter så klart störa mig på Marias man, vill att de ska försöka och varför ska de göra det? Marias barn finns inte med så mycket i den här boken men det gör ingenting, den jobbiga svärmodern är så klart med lite nu och då och irriterar mig men hon måste ju som finnas med just för att hon är så störig. Nej men den här boken gjorde att jag vill fortsätta lyssna/läsa på den här serien så kommer i alla fall fortsätta mest nästa del.

Spoiler varning!
Jag är glad att Arvidsson åkte iväg, efter att ha sett tv-serien så vet jag ju att det finns noll kemi mellan dem och tur är det, jag hoppas dock Maria ska släppa iväg som stömmel till man och skaffa sig någon ny eller vara singel ett tag.  Vilken konstig präst, sätter sin dotter på en pidestal, samma dotter som han anklagar för sin frus död, frun som också hon satt på en piedestal,förstår inte ens varför han skulle skaffa sig en ny eftersom han inte alls släpper in Reidun i sitt liv utan hon får vara med och titta på.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...