17 mars 2019

Cara Hunter - I mörkret

Adam Fawley #2
Titel & Omslag
Titeln passar väldigt bra in eftersom den här boken är full av mörker, och omslaget är riktigt snyggt.

Handling
En kvinna och ett barn hittas, svårt medtagna med vid liv, inspärrade i en källare. Ingen vet vilka de är och den förvirrade äldre mannen som äger huset säger att han aldrig har sett dem. Grannarna är chockade - hur har detta kunnat hända på deras lugna gata?

Kriminalkommissarie Adam Fawley gör ett genombrott i utredningen när det uppdagas att en annan ung kvinna och ett barn försvann i samma område för flera år sedan. Men inget är vad det först ser ut att vara och Fawleys eget förflutna gör sig påmint i jakten på en samvetslös förövare.

Mina åsikter
Alltså vilken fantasi för att komma på den här storyn. Boken är riktigt spännande och det kommer in både en och två twister däremot så får jag inte riktigt ihop slutklämmen och det är väldigt många detaljer som jag inte köper vilket gör att boken inte känns realistisk. Jag har väldigt svårt att  gilla någon av karaktärerna,  då tycker man synd om någon som visar sig dölja massa hemligheter för att vara likadant med de man ogillar som sen visar sig inte vara så illa, så det här är ingen svart/vit bok utan den är väldigt svart och grå. 

Jag tycker att Adam Fawley och de andra poliserna faller i skymundan vilket är tråkigt när det här är en del i en serie. Sen tycker jag att den här boken har så många karaktärer, det blir bitvis svårt att hålla reda på alla, speciellt när man som jag gör just nu, slalomläser flera böcker.

Spoiler varning!
Det jag har svårast att förstå hur ibland en och ibland två kvinnor + en baby inte märks av när folk hälsar på eller av husets ägare, dement eller inte så var han ju inte helt borta. Sedan har jag lite svårt för att det inte fanns ett enda spår av dom i huset förutom i källarrummet och i början av boken när polisen gick igenom huset så var det dammigt och det verkade som att ingen har varit uppe på övervåningen på jätte länge.

Jag förstår inte heller hur hon kunde ta hand om barnet så länge, sitt egna barn, och sen när de kom ut från källaren så vill hon inte se han. Och han borde inte ha varit efter i utvecklingen som det verkade ifall han faktiskt inte levt instängd i ett rum, han kunde ju bl.a gå i trappor så jag får inte riktigt ihop den biten heller. 

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

  1. Jag läste ut den här för någon dag sedan och gillade den verkligen :)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...