31 oktober 2018

John Ajvide Lindqvist - Nina i knipa

Titel & Omslag
Jag tycker omslaget är så snyggt och Titeln den säger exakt vad novellen/serien handlar om.

Handling
Vi får läsa novellen om Nina i knipa men även läsa den i serieform.
Nina i knipa handlar om Nina kanin som är journalist, hon misstänker att allting inte går rätt till på Krösus Sorks nya fabrik, hon upptäcker att han förorenar vattnet men i jakt på bevis så hamnar Nina trubbel.

Mina åsikter

Eftersom det är John Ajvide Lindqvist som har skrivit den här novellen och att den kom ut nu i oktober så tänkte jag att den skulle handla om hur de firar Halloween och att någonting händer så Nina hamnar i knipa.

Så ur den synvinken så blev jag lite besviken, men ska jag kika på storyn så gillade jag den. Att det inte alltid är den skyldige som åker dit för ett brott, att den som ligger bakom det oftast inte syns så mycket och offrar andra för att tjäna pengar på smutsigt sätt. Vad som händer när man släpper ut gifter hur som helst, djurlivet och även vårat liv påverkas hårt av det. Däremot tyckte jag att i den tecknade serien så hade de skippat att ta med hur de som hamnat i vattnet blev gröna och behövde avgiftas.
Finns att köpas på Pressbyrån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...