31 maj 2018

Ceilia Salamon - Fuckboy praktisk handbok i konsten att dejta

Titel & Omslag
Jag gillar omslaget, det är så annorlunda och titeln berättar vad boken handlar om.

Handling
På några få år har dejtinglandskapets villkor ändrats radikalt. Med din perfect match ett par klick bort i telefonen har dejtandet aldrig varit mer tillgängligt eller lika accepterat. Samtidigt förblir allt fler singlar. 

Fuckboy praktisk handbok i konsten att dejta är relationsexperten Cecilia Salamons uppgörelse med destruktiva dejtingmönster, fuckboys (du kommer snart att veta allt om dem) och seglivade myter om kärlek. Med personliga och professionella tips boostar Sveriges egen Carrie Bradshaw både dem som drömmer om en relation och dem som bara dejtar för skojs skull.

Tillsammans med träffsäkra illustrationer av Louise Winblad, illustratören bakom "Hej hej vardag", utlovas underhållande igenkänningsläsning och nakna sanningar.

Mina åsikter
Nu är ju inte jag singel, men jag tackade ändå Ja till att läsa den här boken både för att jag har singel vänner (som verkligen MÅSTE läsa den här boken)  och för att ändå ha lite koll på hur allting förändras, jag har ju ändå en dotter som jag gissar har tänkt börja dejta när hon blir stor. 

När Cecilia beskriver hur dejtingen har sett ur under hennes uppväxt så är igenkänningsfaktorn för mig enorm, så jag gissar vi är båda födda på 80-talet. Cecilia delar verkligen med sig av sig själv, det är historier från hennes dejtade, både lyckade och misslyckade saker som hon har upplevt, samtidigt som man får sig både en och annan tankeställare. Mycket jag läser känns självklart, men det är kanske därför jag är i en relation, när man dejtar är det helt annat och hjärnan fungerar inte alltid så logiskt.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...