30 januari 2018

Robert Kirkman - Safety behind bars

Titel & OmslagBåde titeln och omslaget har med handlingen att göra.

Handling
I sin jakt efter ett tryggt boende så hittar de ett fängelse, höga stängsel innebär att ingen kommer sig in och att inte någon kommer ut, men det finns redan massor av zombies där så för att kunna ens gå in i fängelset så behöver de bli av med alla zombies som är ute i rastgården. Dålig tajming eller inte, men Lori upptäcker att hon är gravid. De upptäcker att det finns överlevande i fängelset, dock är de inte vakter utan kriminella men just nu får man lita på de som är människor. Överlevarna börjar inse att man inte behöver vara biten för att förvandlas till en zombie när man dör.

Mina åsikter
I det här serie albumet så är det många som dör och det är allmänt kaos för alla.
Jag hade helt glömt bort att Chris skjuter Julie och att de har en självmordspakt, och att Tyreese sen dödar Chris, och sen dödas två av Hershels döttrar av en av de som satt i fängelset. men det kanske inte händer i tv-serien? Jag minns inte riktigt så mycket från tv-serien men det blir en del grejer som man inte riktigt kommer ihåg eller som inte hände i tv-serien.  Jag tycker det är väldigt intressant att man inte behöver vara biten för att förvandlas till zombie, jag är jätte nyfiken på att få veta mer om historiken och varför de blir zombies.


Seriealbumet finns att köpas på  adlibris  bokus

3 kommentarer:

  1. Har läst typ till volym 4 eller 5 men nu är jag inte så sugen på mer faktiskt! Tröttnat på Tv-serien också.

    SvaraRadera
  2. Seriealbumens skiljer sig från TV-serien, de som dör här dör inte i TV serien Hershels döttrar som dör här finns inte ens med i TV-serien. Jag gillar att se och läsa skillnaden, för ofta sker händelserna men det skiljer sig från vem det drabbar.

    SvaraRadera
  3. Det sker inte så i TV serien, men det Hershels döttrar som dör här finns inte i serien. Jag gillar att läsa och se vad som skiljer sig åt, oftast sker händelserna i både TV serien och i seriealbumen men det skiljer sig åt vem som drabbas.

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...