26 januari 2018

Louise Boije af Gennäs - Blodlokan

Bok #1 i Motstånds trilogin
Titel & Omslag
Vad betyder Blodlokan? Titeln och omslaget säger inte mig speciellt mycket, det ska bli spännande att se hur de andra två delarna kommer se ut och vad de kommer heta.

Handling
Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början är det lite kämpigt men hon lyckas i alla fall hyra sig ett rum även om hyresvärdinnan är en snål tant med strikta regler och jobbet på ett café kanske inte var vad hon hade tänkt sig så är det bättre  än inget jobb alls. Men helt plötsligt ändras allt, hon får jobb på en PR-byrå och får flytta in i en lyxig lägenhet på Östermalm.

Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt - men vem? Och till vad?

Mina åsikter 

Det här är en bok med väldigt lång startsträcka, halva boken går ut på att få veta detaljer och att det som står på baksidan faktiskt ska hända, så första halvan är mer en roman än en thriller.Men sen då började det hända massor av saker, vissa grejer hade jag faktiskt föredragit om de hade hänt lite tidigare i boken för att dra ut på spänningen lite mer.

Alltså Sara är väldigt naiv, visst att man kan bli upplockad för jobb intervju lite över allt men att ens nya jobb ska betala ens kläder? För bra för att vara sant!Sen händer det så mycket konstigt, och att gå från att det aldrig har hänt någonting till att det händer så mycket gör verkligen att Sara börjar tro att hon är galen.

Blodlokan är en politisk och samhällskritisk bok och det ska bli intressant att läsa de andra två delarna dock hoppas jag att det kommer vara med mindre artiklar för de var  många och inte det mest intressanta (många delar har man läst och hört tidigare)  och jag tyckte inte de tillförde någonting till handlingen.

Spoiler!
Man kan inte lita på någon  i den här boken och ingenting verkar vara som det ska och hur många finns det där ute som drar i trådarna för att manipulera Sara och alla andra? Den här trilogin skulle nog kunna gör sig riktigt bra som film eller miniserie, jag hoppas bara vi får veta lite mer i nästa bok för nu lämnades man med massor av frågor, vilket också gör att jag har svårt att betygsätta boken.

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

2 kommentarer:

  1. Har hört från annat håll också att det var lite för mycket med artiklar och saker man redan visste om. Jag kommer nog inte läsa den, det känns inte riktigt rätt för mig.

    SvaraRadera
  2. Jag fick hem denna för ett tag sedan men blir mindre o mindre sugen på den.. av någon anledning!

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...