20 januari 2018

Eva Christina Johansson - Gastar och grodyngel

Bok #2 i serien Spökhuset
Titel & Omslag
Omslaget avslöjar lite väl mycket om boken vilket barn nog kan vara väldigt uppmärksamma på, titeln stämmer rätt bra till bokens handling.

Handling
Malte och Milda hälsar på hos moster Ros. Moster Ros säger att det bor en gast i hennes damm. En gast är ett spöke fast mycket blötare och slemmigare.

Malte slår vad med Milda. Om hon fångar tio grodyngel i dammen ska hon få alla hans serietidningar. Törs Milda gå med på vadet? Tänk om hon inte fångar tio grodyngel. Tänk om hon fångar gasten.

Mina åsikter
Jag tycker det blir lite tjorvigt med namnen Malte Milda Viol Valle, om jag som vuxen tycker det blir lite rörigt då vill jag inte veta vad barn kan tycka för boken är så pass kort så man vill att det ska vara enkelt att veta vem som är vem. Det här är andra boken och vi har inte läst den första för den var slutsåld, så vet inte alls om det spelar någon roll. Sen tycker jag synd om Milda, hon är mest rädd och ängslig genom hela boken och det känns inte shysst då att Malte ska skrämma henne så mycket.

Min dotter på 7 år tycker inte att boken var speciellt läskig, men hon fastnade inte riktigt för karaktärerna heller så jag är väldigt tveksam om vi kommer läsa fler böcker i den här serien.

boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...