10 november 2017

Sarah Hilary - Inget annat mörker

Marnie Romes #2
Titel & OmslagTiteln säger inte så mycket om boken förutom att det är en väldigt mörk och hemsk bok. Omslaget, jag gissar att kvinnan ska föreställa Marnie och rummet med sängen föreställer där pojkarna var instängda.

Handling
Två unga pojkar är instängda i en bunker, utan att förstå var de är någonstans. De hoppas desperat att någon ska hitta dem - och inser långsamt att ingen kommer att göra det...
Fyra år senare upptäcks pojkarnas kroppar och det svåraste fallet hittills i kriminalinspektör Marnie Romes karriär tar sin början. Hennes enda fokus är pojkarna, hon måste ta reda på vilka de är och vad som har hänt dem.

Mina åsikter
Wow vilken bok!! Jag var inte alls beredd på att den skulle sluta på det sättet, jag hade så många olika teorier under bokens gång men ändå blev jag mest dragen vid näsan. Det här är verkligen en bok som bevisar att ingenting är svart och vitt, utan olika situationer gör att man reagerar olika och det jag gör idag kanske är det val jag hade gjort en annan dag. Jag tyckte storyn var nytänkande och jätte bra, men jag gillar även att få läsa om Marnies liv och storyn kring hennes styvbror, jag är så nyfiken på att få veta mer så jag vill läsa mer NU!! Så jag hoppas det blir fler böcker om Marnie


Sarah Hilary är väldigt duktig på att väva in detaljer om vad som hände i förra boken utan att man känner sig skriven på näsan utan man får "aha" upplevelser istället.

(Spoiler varning)
Jag hade förträngt om Marnies adoptiv bror som mördade hennes föräldrar i förra boken och jag tycker det är bra att förra boken inte var något avslut om det utan att vi fick veta mer i den här boken och jag gissar ännu mer i kommande böcker!
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på adlibris  bokus  cdon

3 kommentarer:

  1. Lyckades precis undvika spoilern :) Den här boken dök upp här i förra veckan, men jag la märke till den redan i juli. Den låter väldigt spännande.

    SvaraRadera
  2. Den här är jag nyfiken på :)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...