9 oktober 2017

Lisa Hågensen - Flykten från Olympo

Bok 1 i serien om
Titel & OmslagDet här omslaget är inte speciellt märkvärdigt, men blir sjukt snyggt ihop med andra delens omslag.  Titeln säger vad boken handlar om och det stämmer väldigt bra.

Handling
I den glömda staden Olympo ruvar farliga drömmar om flykt, hämnd och förbjuden kärlek. Femtonåriga Thorbi drömmer om att döda freaket Dora, hans systers mördare. När Dora blir tagen av mystiska män iscensätter hennes vän Laban flykten för att rädda henne. Thorbi som också är vän med Laban följer med men ruvar hela tiden på hoppet om att få en möjlighet att hämnas sin syster.
Långt därifrån har en gammal rörelse krälat upp till ytan och gör sig redo för krig. Thorbi och hans vänner hamnar mitt i en fasansfull plan att erövra Europa, armén de möter har två mål, slaveri och förintelse.

Mina åsikter

Det är en väldigt lättläst och snabbläst bok. En väldigt intressant värld, där man pga alla krig som var både mellan raser och religioner bestämde sig för att ta bort alla landsgränser, man fick inte ha någon religion och alla skulle prata engelska, men eftersom även pengar/guld ger makt så började man byteshandla igen även om guld finns kvar. Inga motorfordon som bilar, flygplan osv finns kvar i Olympo och det är förbjudet med gamla landsflaggor.En jätte spännande bok där det händer väldigt mycket, och där flykten visar hur isolerat de levde i Olympo. Däremot stör jag mig på att de använder ordet freak och freaking hela tiden, det verkligen överanvänds i stora delar av boken.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...