5 oktober 2017

Helgfrågan v. 40

Eftersom vi fick veta vem som blev årets nobelpristagare idag så gissade jag att veckans helgfråga skulle kretsa kring det och jo jag fick rätt. Vad tycker ni om valet av årets Nobelpristagare 2017?
Kan ni tänka er att läsa någonting av denna författare? Var det någon annan som hellre borde ha fått priset?

Jag är helt ärligt faktiskt helt obrydd om nobelpriserna för det är aldrig någon man känner till som vinner någonting. Det med årets nobelpristagare i litteratur som jag kände var att det var roligt att det äntligen var någon som andra (nej inte jag) faktiskt har läst och vet vem det är. Men fortfarande hade jag velat se Astrid Lindgren få nobelpriset..men det är ju redan försent för det tyvärr!! 

12 kommentarer:

 1. Det är ju roligt att hitta en ny bra författare.

  SvaraRadera
 2. Detta var faktiskt första gången som jag känner igen namnet på författaren. Skulle också ha varit kul om Astrid Lindgren kunde få det postumt.

  SvaraRadera
 3. Astrid ja, synd att de inte vågade vara modiga då. Dylans pris känns lite konstigt eftersom de tyckte att hon inte dög.

  SvaraRadera
 4. Jag har nästan helt tappat intresset för Nobelpriset, tycker de som får det ofta verkar vara helt okända. I år blev jag lite förvånad när till och med jag kände till namnet :)

  SvaraRadera
 5. jag tycker alltid att det är lika spännande att höra vem som får Nobelpriset även om jag nästa alltid tycker att Svenska Akademien valt fel. årets pris tycker jag är tråkigt även om jag läst honom och sett filmen Återstoden av dagen

  SvaraRadera
 6. Har läst böcker av Ishiguro och tyckt mycket om dem.

  SvaraRadera
 7. Överraskande men trevlig med en författare som man känner till.

  SvaraRadera
 8. Jo, det händer ganska ofta att jag inte hört talas om pristagarna förut. Men tycker att det är kul att då få upptäcka något nytt om det verkar vara något i min smak.

  SvaraRadera
 9. Känner likadant, men jag visste inte ens vem det var...

  SvaraRadera
 10. Ja Astird skulle fått nobelpriset för länge sedan.

  SvaraRadera
 11. Okänd författare för mig, så brukar det vara ofta när det gäller Nobelpristagare.

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...