16 oktober 2017

Camilla Grebe - Husdjuret

Bok #2 i serien Flickorna och mörkret
Titel & Omslag
Baksidan har en jätte fin bild som jag älskar, och ja jag förstår framsidan, och titeln har väldigt stor betydelse när man läst ut boken.

Handling
Ett brutalt mord i den lilla sörmländska byn Ormberg för tre människor samman: Malin, den unga polisen som har hela sitt liv prydligt utstakat, Hanne, profileraren vars tillvaro är på väg att rämna och Jake - pojken som bär på en onämnbar hemlighet. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. Sanning har, som så ofta, ett högt pris.

Mina åsikter
Så himla bra bok alltså, jag älskar Camillas sätt att måla med ord, jag såg allting framför mig, alla karaktärer har ansikten i mitt huvud och jag ser hela hålan Ormberget framför mig. Camilla sätt att berätta en story, fläta ihop karaktärernas egna liv med  mordstoryn blir så himla bra tillsammans och jag hade inte förväntat mig att boken skulle ta dessa vändningar som den gjorde!!
(Spoiler varning!!)
Oj vad det hände grejer i den här boken, och jag är lämna med så många frågor. Som vad kommer nu hända med Hanne? Och kommer serien ens fortsätta utan Peter? Malin var en karaktär som jag från början tyckte kändes lite knepig men som växte jätte mycket i mina ögon och innan man fick veta hur allting låg till i det förflutna så började jag misstänka vem Malin egentligen är. Även hennes beslut med sin pojkvän och relationen till sin mamma är jag förväntans full på att få veta mer om så jag vill läsa mer Nu med en gång och blir det en tredje bok så kommer jag kasta mig över den. För visst blir det en till? Jag är inte nöjd med att lämna karaktärerna redan utan måste få veta mer.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas  på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

  1. Jag läste ut denna häromdagen och ja, mycket tankar blev det. Snart kommer min recension!

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...