20 september 2017

Jan-Erik Fjell - Smugglaren

Bok #2 om kriminalkommissarie Anton Brekke

Titel & Omslag
Riktigt snyggt omslag måste jag säga, dessutom gillar jag att HarperCrime skickade med spelmarker som har betydelse för bokens handling. På omslaget är det vinter vilket det är även i handlingen och det är en bil som färdas på en väg vilket smugglaren så klart gör så klockrent omslag och titel.

Handling
Det är snart jul och den småkriminella Bernandas kör in i Norge med en förseglad last, han får absolut inte tjuvkika på vad han egentligen transporterar och Bernandas vet att en som gjorde det inte finns i livet längre. Men kontakten som ska ta emot lasten dyker inte upp och när Bernandas då får i uppgift att ta in lasten så inser han vad han har fraktat och får panik.

I en villa i Sarpsborg hittas läraren Viggo Holm brutalt knivmördad och kiminalkommissarie Anton Brekke kallas in. Till en början har han svårt att hitta motiv till mordet, men det uppdagas snart att läraren inte var så oskyldig som han verkade.

Samtidigt som Brekke och hans kollega Magnus Torp börjar se samban mellan mordet och östeuropeiska maffian så kämpar Bernandas för att ta sig ur den fälla han har fastnat i.

Mina åsikter (Spoiler varning)
Det stör mig lite att Anton Brekke är spelmissbrukare, eller han verkar ha det hyfsat under kontroll i den här boken, men det kan ju lätt spåra ur i nästa och han har ju tydligen spelat bort en hel del tidigare. Sen hans svartsjuka över att hans ex nu gått vidare och sonen har fått en "styvpappa", men jag hoppas Anton kommer ha en bra relation med sin son ändå.
Jag gillade delen där vi får följa hur Anton och Torp försöker lösa fallet, jag har lite svårt att känna sympati med Bernandas utan tycker mest han känns trög som inte fattar att det är inte bra att göra jobb åt maffian, däremot när hans syster blir kidnappad och det som händer henne då får man ont i magen och tycker att Bernandas borde ha förutsett hur de kan göra illa han.
Jag blev väldigt sugen på att läsa mer om Anton Brekke så måste nog läsa första boken och hoppas det kommer fler inom en snar framtid, för Jan-Erik har skrivit tre böcker till däremot vet jag inte om de också handlar om Anton Brekke. 

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...