8 september 2017

Helgfrågan v. 36

Jag skulle svara på helgfrågan igår men började byta skärm på surfplattan (den gamla var sprucken) så sen glömde jag bort att sätta mig vid datorn och stupade i säng istället. Hade jag suttit framför datorn hade jag nog spelat mitt nya spel Little Nightmares istället ;) Det blev Anna Maja som med veckans Helgfråga och hon undrar vilken den mest sorgsna bok vi har läst.
Jag läser inte så ofta sorgsna böcker längre, förut läste jag många biografier och om barn som for illa men sen jag fick barnen blev jag så känslig så jag undviker sorgsna böcker och håller mig till deckarna! Men ibland gråter jag faktiskt till deckare, när någon karaktär jag verkligen gillar dör då blir det lite jobbigt men annars den bok jag senast grät till var Förr eller senare exploderar jag/The fault in our stars.  Det är en sjukt sorlig bok och jag grät massor men oj vad skönt det också kan vara när man är själv, gråter massor.. ja ni vet man riktigt fulgråter och ser sen hemsk ut med rött svullet ansikte, efteråt känns det oftast lite lättare. Och dessa jobbiga böcker ger en oftast lite perspektiv på livet att glädjas åt det man har och kan osv.

Bonusfrågan den ställer Mia själv, och det är hur stress påverkar oss och om vi kan läsa när vi är stressade.
Jag gillar inte att stressa, jag mår inte alls bra av stress och försöker alltid vara ute i god tid osv, men med ett stort agilityintresse och små barn så känns det som jag alltid har dåligt samvete för någonting och det leder till en del stress. Däremot när jag är hemma är jag sällan stressad, jag försöka bli bättre att göra saker med en gång och inte skjuta upp det för då blir det att man stressar i slutändan. Jag läser nog däremot aldrig när jag är stressad, jag har alltid med mig en bok så när jag får vänta för att jag är ute i god tid då passar jag på att läsa, däremot är det stressande att vänta på någon som är försenad...


13 kommentarer:

 1. Undviker också sorgliga böcker oftast.

  SvaraRadera
 2. Ibland är verkligen skönt att få gråta av sig!

  SvaraRadera
 3. Jag gör mitt bästa för att undvika både alltför sorgliga böcker och stress.

  SvaraRadera
 4. vissa sorgliga böcker undviker jag helst. har alltid en bok i handväskan så blir jag i alla fall inte stressad utav att behöva vänta överallt

  SvaraRadera
 5. Jag har svårt att läsa när jag är stressad.

  SvaraRadera
 6. Jag kan väl inte påstå att jag letar efter sorgliga böcker, men jag undviker dem inte heller. Jag gråter hellre över en bok/film än över verkligheten :)

  SvaraRadera
 7. Förr eller senare exploderar jag verkar många bli starkt berörda av. Lägger den på minne, just nu undviker jag alltför sorgliga böcker, orkar inte med det helt enkelt. ;)

  SvaraRadera
 8. Förr eller senare exploderar var definitivt inte en bok för mig.

  SvaraRadera
 9. Jag känner igen det där med att ha blivit mer känslig när det handlar om barn sen jag själv fick barn. Att se rysare på tv la jag ner helt t.ex. Jag ogillar även vanliga böcker ibland när föräldrarna prioriterar sina jobb istället för barnen.

  SvaraRadera
 10. Greens bok grät jag en hel del till också.

  SvaraRadera
 11. Jag drar mig för att läsa böcker om sjukdomar och liknande men jag har läst/läser en hel del berättelser som berört mig mycket. Gråter dock inte så ofta tårar, mer inombords, men det har hänt att jag börjat gråta till en del böcker väldigt oväntat, det är intressant det där med hur en kan reagera.

  SvaraRadera
 12. Det är skönt att gråta ut ibland.

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...