10 april 2017

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 15

Det var ett tag sedan jag var med på någon bokbloggsfråga men idag var det dags, och då undrar barnboksbloggen Om vi har läst några läsvärda deckare på senaste tiden? Om det finns några deckare vi ser framemot att läsa, kanske redan nu till påsk? Och vad vi tycker utmärker en bra deckare.

Jag har nyligt läst
Gabriella Ullberg Westin - Fixaren & Cecilia Lindblad - Det havet glömde
sen gillar jag många fler svenska deckarförfattare b.la Åsa Larsson & Emelie Schepp.

Jag ser framemot att läsa
Camilla Läckberg - Häxan & Melanie Raabe - Fällan

Hm.. jag gillar deckare där man direkt kastas in i handlingen, det ska vara spännande från första kapitlet, jag vill inte ha 100 sidor för att få veta huvudkaraktärens livshistoria eller lära känna massa olika karaktärer utan några få och huvudkaraktären ska gärna vara lätt att tycka om. Sen ska storyn flyta på och inte vara allt för detaljerad (man vill inte ha med massa konstiga ord om offret obduceras och man vill  inte bli skriven på näsan heller..) Sen ska man inte veta för tidigt hur allting ligger till utan man ska vilja läsa mer för att få veta vem som gjort vad och varför. Men det finns ju även böcker där man får följa mördarens vinkel osv så det är mycket från serie till serie om det faller mig i smaken eller inte.


4 kommentarer:

  1. Flera nämner Emelie Schepp, kanske borde ta och läsa något av henne. ;) håller med om spänningen, viktigt att en fastnar, helst från första raden ;)

    SvaraRadera
  2. Fixaren och Det havet gömde har jag också läst nyligen.

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...