30 april 2017

Melanie Raabe - Fällan

Linda Conrads, 38 år är en berömd och notorisk tillbakadragen romanförfattare. För tolv år sedan blev hennes syster Anna brutalt mördad, förövaren åkte aldrig fast men Linda såg honom och nu har hon precis sett honom igen, på tv. Mannen är numera en känd journalist, och Linda förstår att ingen kommer tro på hennes anklagelser, så hon skriver en bok, den här gången en thriller om en kvinna som blir mördad och gärningsmannen kommer undan. Innan boken ska publiceras så ger hon en enda intervju vilket är en stor grej eftersom hon inte brukar ge några intervjuer alls, den som får äran att göra den är ingen mindre än han som Linda tror mördade hennes syster.

Jag gillar tanken bakom den här boken men tyvärr tyckte jag inte riktigt att den nådde ändå fram. Den är bra. lättläst och texten flyter på, men jag har lite svårt för den biten att Linda inte har gått utanför dörren på flera år, att hon har noll kontakt med sina föräldrar och att hon sen försöker få den hon misstänker för Annas mord att erkänna det för henne eftersom hon inte tänker blanda in polisen. Andra halvan av boken är helt klart den bättre delen, det är mer fart, det händer mer och man får lite svar på saker och ting. Sen måste jag säga också att boken har ett riktigt snyggt omslag!!
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på adlibris bokus  cdon

1 kommentar:

  1. Jag tyckte inte heller att den nådde riktigt ända fram, det var en del som jag störde mig på. Med tanke på att detta är en debut så tycker jag ändå att den var så intressant att jag ska försöka ha koll på om hon ger ut fler böcker :)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...