15 april 2017

Bokbloggsjerka 14 – 17 april

Fredag var igår, det känns som det var lördag igår.... jag missade att det var fredag den här veckan, det känns som söndag idag så jag är jätte förvirrad. Men Fredag innebär ju jerka och den gäller ju hela helgen som tur är. Less is more, håller du med om det? (Kan handla om en på tok för lång bokserie, en bok som borde ha förkortas med massa sidor. etc) 

Alltså jag gillar inte att läsa böcker där författaren ordbajsar sida efter sida och i slutändan hade boken kunnat vara hälften så lång. Sen får inte serier heller bli för långa, ett värdigt avslut när serien är riktigt bra triggar fler till att läsa om serien än när man vet att den blev ju inte så bra tillslut, är lite samma sak att visa delar i serier och trilogier är så typiska mellanböcker, det är utfyllnad bara och det är inte alltid det gynnar serien.


5 kommentarer:

 1. Ja det finns för långa. Både ensamma titlar och serier.

  SvaraRadera
 2. Trots att jag älskar långhelger så avskyr jag dem samtidigt. Jag blir så otroligt veckovill och till slut vet jag knappt vad det är för år :)

  SvaraRadera
 3. Ja ibland kunde vissa serier skäras ner till färre delar känns det som. Och en del fristående böcker skulle också vinna på förkortning.

  SvaraRadera
 4. Utfyllnad är aldrig bra om det blir för mycket av det!

  SvaraRadera
 5. Ja den senaste tegelstenen var på tok för mycket utfyllnad, sällan det blir bra med fler sidor direkt, och vem orkar då ens läsa boken.

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...