31 januari 2017

Unni Lindell - Ormbäraren

Ormbäraren är bok ett i Unni Lindells serie om kriminalkommissarie Cato Isaksen.
Cato är 43 år, skild, har två söner på 12 och 14 år, men han har även en ny sambo en liten bebis och är förälskad i sin exfru Bente. Men Cato tänker inte låta privatlivets kaos få inverka på arbetet, speciellt inte nu när han fått ett komplicerat fall på sitt bord.

Två män mördas i Oslo med några månaders mellanrum, på båda brottsplatserna har polisen hittat  små papperslappar med strofer ur en barnvisa, men finns det fler kopplingar mellan männen? Kände de varandra? Eller har de en gemensam fienden? Cato och hans kollegor dras in i en farlig katt och råtta lek där de jagar en psykopat.När jag började läsa boken kändes det som att det mer var en del mitt i en serie inte första, just för att Cato har så mycket kaos i sitt liv. Jag gillar inte alls Catos nya, hon är så konstig och sen hur man kan vara så krävande när man blir tillsammans med någon som redan hade en familj, vad tror hon, att han ska glömma sitt ex och sina tidigare barn? Nej snacka om misstag i sitt liv att skaffa sig en älskarinna som han skaffar barn med... Jag kunde inte alls lista ut vem mördaren var men hade så klart spekulationer men jag fastnade inte riktigt utan jag tyckte de karaktärerna var tråkiga, ja tills slutet då blev det mer intressant. Jag har läst en senare del i serien och jag har lyckats samla på mig alla delar genom att leta på loppis så jag kommer helt klart läsa fler delar.
Betyg 3 av 5

1 kommentar:

  1. Jag gjorde likadant, samlade på mig alla delar som var utgivna i den här serien. Nu är det en av få serier som jag har slutat läsa. Jag klarade bara inte av Cato, för att inte tala om den nya polisen som kommer i någon senare del... Hoppas du gillar böckerna mer än vad jag gjorde :)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...