6 januari 2017

Jakob Mjöbring - Snö

Snö är del två i serien om Katja Lyss.
Katja är polis och före detta professionell friåkare i skidor och har just nu en specialtjänst inom NOA som hanterar brott med internationella förgreningar. Katja är med sin bästa kompis Esmerelda på skidsemester i Kittelfjäll, där har de tänkt fira jul och nyår men strax före jul får Katja i uppdrag att åka ut till en renvaktarstuga långt ute på västerbottniska fjällvärlden efter att ett nödsamtal därifrån har avbrutits. Men väl på plats hittar de två döda människor, och Katja tror direkt att det kan röra sig om ett dubbelmord, även om någon har försökt få det att se ut som ett mord och självmord. Ute faller snön och innan det hinner dit en helikopter med tekniker så vräker snön ner så man får skjuta på utredningen tills personalen kan komma sig till stugan. Men eftersom Katja fotade kropparna så har de lite ledtrådar att gå på och de försöker identifiera offren i väntan på att utredningen ska ta fart, men spåren leder Katja till Paris och sedan tillbaka till västerbottniska fjällvärlden igen och för varje ledtråd hon hittar så får hon farligare och farliga personer efter sig som vill tysta de som vet om deras hemlighet. 

Wow vilken bra serie, jag älskar att jag känner igen så många orter och ställen som nämns och när de åker skidor så känner jag den där känslan som Katja verkar känna, massor av pudersnö, tysta fjäll och solen som värmer lite lagom. När jag läste boken så kräksnöade det där jag bor så det gav mig ännu mer inlevelse i boken så det kändes verkligen som man var Katja Lyss. Jakob Mjöbring är väldigt duktig på att beskriva miljöer och känslor så det känns som man är en del av handlingen, och Jakob är dessutom väldigt up-to-date så han ger en här och nu känslan. Ex när Katja lånar telefoner och hon tänker att ungdomarna får pausa sitt pokemon spelande en stund, verkligen pricken över i:et. Jag tycker den här serien är jätte bra och ser verkligen framemot nästa del!
Betyg 5 av 5
boken finns adlibris cdon1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...