29 november 2016

Liza Marklund - Järnblod

Det här är då bok 11 i serien om Annika Bengtzon, dessutom den sista.
När jag började läsa så var det två år sedan jag läste bok tio och den här precis som den var lite svår att hänga med i allt som har hänt, man glömmer ju väldigt mycket och det är ju inte direkt så att det tas upp utan man kör bara på. Annikas syster Birgitta försvinner, hon gick iväg till jobbet och kom aldrig hem igen och hennes sista livstecken var ett sms: "Annika, hjälp mig!" Kvällspressens papperstidning ser ut att bli nerlagd men fram tills de vet mer kör Annika på, samtidigt som hon letar efter sin syster och försöker komma fram till vad som egentligen har hänt.


Spoilervarning!
Det märks att det är sista delen för Annika reder upp mycket från sitt förflutna, hon säger ifrån till sin mamma, hon är beredd att försonas med Birgitta och till och med pratar med Svens pappa. Om Annika bara hade pratat med Svens föräldrar lite tidigare så hade så mycket som legat på hennes samvete och mycket som hennes mamma anklagar henne för hade hon sluppit. Men Annikas mamma är verkligen en hemsk människa, allting är alltid Annikas fel och har alltid varit sedan hon föddes. Thomas roll i den här boken förstod jag inte riktigt, det var mycket om han som inte bidrog någonting till Annikas liv eller till storyn, det var som att han skulle få ett avslut men jag ogillar han bara ännu mer och just han känns det som att man lämnade ett mer öppet slut så att vi kanske kommer få läsa om han i någon "spin-off serie", eller?
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

1 kommentar:

  1. Jag har inte läst den här sista än, men det är den enda jag har kvar i serien. Kollade bara betyget nu för jag vill inte veta något om den :)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...