5 oktober 2016

Claire Kendal - Jag vet var du bor


Han heter Rafe och vad än Clarissa gör så är han där, på jobbet, utanför hennes lägenhet, i parken och när hon inte ser han så lämnar han presenter utanför hennes dörr, lämnar meddelanden på hennes telefon eller snokar runt i hennes liv. Hans budskap är tydligt, han tänker aldrig släppa henne. Det finns bara ett sätt för Clarissa och det är att samla så mycket bevis som möjligt mot Rafe så att när hon går till polisen så finns det inga tvivel om vad Rafe sysslar med samtidigt som hon verkligen försöker ignorera att Rafe finns för i alla artiklar om stalkers så ska man inte svara på tilltal för då tror de att man är intresserad även om man säger motsatsen.

Oj vilken bok!! Den kröp in under huden på mig, det var så mycket obehag och man väntade hela tiden på vad Rafe skulle säga, skicka eller hitta på för att få Clarissa att inse att hon är hans och att han hellre dödar henne än låter hon gå vidare med sitt liv. Rafe är så obehaglig och när man  läser om hur man kan vända och vrida alla bevis så inser man hur svårt det är att sätta dit en stalker om man inte har bevis på hot och våld. Det är en riktig bladvändare även om man egentligen helst skulle vilja lägga bort boken för att Rafe är så läskig så samtidigt måste man ju få veta hur det går för Clarissa.
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

1 kommentar:

  1. Åh! Full pott?! Nu måste jag ju se till att läsa denna snart :)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...