2 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 18


Idag kom barnbokbloggens nya veckofråga. 
Den här gången undrar hon hur vi tänker kring böcker när vi ska resa bort, hur många packar vi ned? Eller tar vi med en surfplatta/läsplatta full med böcker? 

Nu reser jag väldigt sällan bort, och åker jag bort är det oftast med barn eller hundar och en hel del andra människor så det är väldigt svårt att få till lästid. Men jag tar för det alltid med mig 1-2 böcker över en helg, utifall att man får tid att läsa. Jag läser e-böcker ibland men nej någon läsplatta får inte följa med när jag reser bort, men kanske det blir så i framtiden, vi får se.

11 kommentarer:

 1. På resor gör man ju oft så mycket annat att det inte blir så mycket tid över för läsning, men lite hinner man ju.

  SvaraRadera
 2. Jag kan hålla med dig reser jag med tjejkompisarna umgås man ju istället.Och om jag åker med familjen likaså.

  SvaraRadera
 3. Osocial jag kände mig nu, brukar hitta massor med lästid när jag reser :) Oftast så innehåller iofs de resorna en massa resande under tiden och det finns oftast en gräns för hur länge jag fascineras av förbipasserande landskap.

  SvaraRadera
 4. jag gillar att läsa på resor men det är bara om jag ska åka tåg själv eller så. Annars så blir det att jag umgås med sällskapet mer.

  SvaraRadera
 5. Jag brukar ha med mig alldeles för många böcker när jag ska resa, men det är bara för att jag ska bli rädd att bli utan bok att läsa :) Sen så vill man ju gärna också uppleva saker och umgås med resesällskapet också :)

  SvaraRadera
 6. Det är mycket intryck och saker som en vill göra på resor, men en del läsning brukar det bli när jag är på resande fot :)

  SvaraRadera
 7. Det blir inte så mycket resande för mig heller, och inte någon platta :) Svårt att veta ibland vilka och hur många böcker man ska ha med sig.

  SvaraRadera
 8. Läsplattan fungerar väldigt bra för mig. Liten, lätt och rymmer massvis (och batteritiden är fantastisk).

  SvaraRadera
 9. Hur många böcker som får följa med beror på vad det är för slags resa, men eftersom jag har läsplattan med mig så är det inte längre något problem :)

  SvaraRadera
 10. På semester händer det så mycket, så det är svårt att få tid att läsa. 1-2 böcker är lagom för mig också, och barnen brukar ta med sig ett par var också, och eftersom de är så jämngamla kan de byta med varandra när de läst ut sina egna. Jag känner mig som en stofil, jag har inte ens provat att läsa böcker på en läsplatta än :o Jag envisas med att gillar pappersböcker.

  Här är mitt svar: https://justnujusthar.com/2016/05/05/bocker-pa-resa/

  SvaraRadera
 11. Jag tar aldrig med mig läsplatta heller, vanliga gamla böcker funkar bäst tycker jag :)

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...