15 april 2016

Ingrid Remvall - Fjärilarnas stad

Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av muren, där alla arbetarna bor som får gå omkring i gråa kläder och blir kallade för myror av stadsfolket, de ska varken synas eller höras, bara sköta sitt arbete. En natt tar Vega och hennes kompis med hjälp av en kompis som jobbar som vakt på muren chansen och smiter in för att gå på nattklubb och se hur Fjärilarna har det på riktigt. Där träffar Vega Fenix som inte är som andra Fjärilar och det blir ett stort utbyte av information om de olika världar de lever i. Fenix har allting som Vega saknar, men även Vega har vissa saker som Fenix saknar och dessutom är hon annorlunda, Fjärilarna är perfekta och det bor även robotar som fungerar som människor som är helt perfekta, Vega är unik både med sin personlighet och sitt utseende. 

Jag har tidigare läst Den spruckna planeten av Ingrid Remvall, det är en barnbok men den var jätte bra tyckte jag. Fjärilarnas stad är en bok för unga vuxna och jag tycker att även den är jätte bra!
Det är bra fart, lagom långa kapitel, vissa kapitel är från Vegas tankar andra från Fenix sida och det kan ibland tjorva till det massor men nej det är så bra gjort att det tar boken framåt på ett bra sätt. Sen gillar jag så många karaktärer samtidigt som jag verkligen avskyr några och det finns en spännande tvist i boken som jag verkligen gillade men som jag inte vill avslöja för er :)
En jätte bra bok och jag hoppas verkligen att det kommer en fortsättning, helt klart en bok jag rekommenderar vidare.
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon

4 kommentarer:

  1. Så lustigt ibland dyker en bok upp på varenda blogg som man knappt hört talas om innan. Man blir nyfiken

    SvaraRadera
  2. Verkar vara en bra bok och omslaget är ju himla vacker också!

    SvaraRadera
  3. Den här har jag sett lite här och var nu. Jag blev klart nyfiken efter ditt betyg med!

    SvaraRadera

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...