Bokbloggsjerka 1 – 4 april

Fredag och snart äntligen helg!! Och i helgen blir sonens rum äntligen färdigt, hoppas jag :) De där sista detaljerna tar alltid lite mer tid än man har planerat har jag upptäkt. 
Fredag = Jerka och den här gången är det Koko som tycker att bokbloggsvärlden fokuserar så mycket på nya böcker och utmanar oss att skriva om en bok eller flera  som är minst hundra år gammal och fortfarande läsvärd. 

Helt ärligt så NEJ NEJ NEJ!! Jag läser inte gamla böcker, det finns inte tid när jag har så många nya jag vill läsa, jag vill inte försöka ta mig igenom en bok med uråldrigt språk som jag kommer ha jobbigt att ta mig igenom och jag läser inte ens nya böcker som utspelar sig förr i tiden för det tilltalar inte mig. Och jag kommer inte ändra mig utan min läsning är lustläsning och jag läser det jag känner för att läsa, i det skede jag är i livet just nu så är det ungdomsböcker och deckare som gäller och jag har massor av favorit författare, sen om jag kommer ändra mig och vela läsa historiska böcker i framtiden, det får man se men inte nuläget skriker hela min kropp NEJ bara jag läste frågan.
Pst.. den första boken jag kom och tänka på var Bibeln och Koranen osv... 

Kommentarer

jag tycker du ska fundera om - dessutom bygger många nya böcker på de gamla :)
P.S.
många filmer och böcker bygger på bibeln...
Robert W sa…
Var och en måste ju själv få välja vad han eller hon vill läsa. Visst ska läsning vara lustfylld. Men du missar en del verkliga godbitar om du bara läser nya böcker ;)
Monika sa…
Det brukar aldrig bli bra när man tvingar sig själv att göra saker så jag tycker du gör rätt. Kanske ändrar du dig i framtiden :)
Har själv tänkt att de har ett "uråldrigt språk" men klassikerna anpassas ju till vår tid när de publiceras på nytt för att man inte ska sitta där och inte begripa ett dyft :) Men visst lite högtravande kan de allt vara ibland och det har ju sin charm det med, om man nu kan stå ut med det.
Fialia sa…
Haha... Härligt svar!
Ewa K sa…
Många klassiker finns i nyutgåvor och språket är moderniserat. Men vi måste alla få göra våra val.
Anna sa…
Alla gör såklart som de vill - men utmana dig själv och ditt sinne lite grann, tycker jag. Läs en gammal bok under det kommande året åtminstone? ;-)
Lotten sa…
Jag känner lite likadant. Har haft min period av detta, nu vill jag läsa modernt :-)
Lena sa…
Jag läste faktiskt mer gamla klassiker när jag var yngre. Nu läser jag mest nytt. Tänk såolika det kan vara.
Jag håller med i skolan blev man tvingad att läsa alla klassiker, August Strindberg, Selma Lagerlöf och då blev jag mätt på det.
Tycker nytt och gammalt kan få växla. Men visst, det finns inte nog med tid för allt! Jag tänkte också på Bibeln men har hittills inte sett någon som jerkat om den. Jag gjorde det ju inte heller.
Åsa C sa…
För egen del hör de gamla klassikerna till "lustläsning", varvar gärna gammalt och nytt, har så alltid gjort. Var och en har sin smak, tur att det finns så mycket att välja på då. ;)
Vargnatt sa…
Alla gillar ju olika! :)
Haha härligt svar, håller med om att man allt ska läsa det man själv vill såklart :)
Boklysten sa…
Att man blev tvingad att läsa vissa böcker i skolan kunde verkligen kväva läslusten. Tur för mig att jag då redan hade läst de flesta böcker de tog fram.
Mrs Calloway sa…
du har säkert läst många bra äldre böcker. det ena behöver ju inte förskjuta det andra. och - jag säger som Hannele - mycket nytt bygger på det äldre
MissMagic sa…
Ah, jag var länge helt tvärtom. Jag tänkte: Nej, nej ,nej! Inga nya böcker! Gammalt vackert språk ska det vara" XD
Läser mer blandat gammalt och nytt nu men jag tänker läs det som inspirerar dig! Det har man mest glädje av :)

Populära inlägg i den här bloggen

Abdel Sellou - En oväntad vänskap

Mats Ahlstedt - Den sista vilan

Luca D'Andrea - Ondskans innersta väsen