19 januari 2016

Monica Kristensen - Kolbarnet


Femåriga Ella försvinner från förskolan Kolbarnet, först misstänker man att det är Ellas alkoholiserade pappa som har tagit henne för att hämnas på Ellas mamma. Dagarna går och man hittar inget spår av varken pappan eller flickan och byns invånare börjar oroa sig på att någonting riktigt illa har hänt.
Mitt i byns centrum brinner helt plötsligt två bilar och utanför en av dem brinner en människa, det visar sig vara Ellas pappa. Ingen förstår varför det började brinna och man hittar fortfarande inga spår efter Ella och nu när man börjar misstänka att Ella är ensam någonstans så inser man att man inte har mycket tid på sig för att lyckas hitta Ella vid liv.

Storyn med Ella var lite spännande men man fastnade inte riktigt för någon karaktär och storyn kändes väldigt blev. Sen berättades det även från en tid innan Ellas försvinnande om några helt andra men jag tyckte inte att det knöts ihop något bra sätt och det var inte heller så intressant.
Det är en kort bok som borde vara lätt läst men man fastnar på alla olika karaktärer hit och dit och alla har problem och det är bara massor av pusselbitar hit och dit och när man är klar inser man att det inte riktigt passade ihop.
Betyg 1 av 5
 boken finns att köpas på  adlibris  cdon 


1 kommentar:

  1. Ajdå. Denna har jag stående och den ska väl läsas ganska snart...

    SvaraRadera

Jenny Rogneby - Öga för öga

  Leona #5 Titel & Omslag  Som vanligt ett snyggt omslag som passar perfekt ihop med tidigare böcker i serien, även titeln är klockren t...