30 januari 2016

Angelika Braun - Regissören


Regissören är en pusseldeckare, man får ta del av Signe och det som händer kring henne, hon är storyns huvudperson och Björn är den andra som vi får läsa om, han är den som ska komma på vem som är mördaren och framförallt hitta vad de mördade har gemensamt. 

Signe Grahn är en ung regissör utan pengar som försöker få ihop till hyran, när någon stjäl hennes ide som skulle göra att hon äntligen fick stå i rampljuset så blir hon besviken över hur cynisk filmvärlden är. Men i jakten på pengar så tar hon på sig ett uppdrag som hon blir erbjuden över nätet, mannen som kallar sig för Ola vill att hon ska undersöka och skriva om de unga männen som har blivit mördade.

Björn Fors, lärare och beteendevetare blir inkallad som specialist för att ingå i Gärningsmannaprofilgruppen på Rikskrim. Björn är nyskild och har ett häftigt humör att hantera och inte att glömma att han har en hundvalp att ta hand om. När Björn börjar få filosofiskacitat och rituella symboler skickade till sig som han kopplar ihop med morden så vet han inte om mördaren försöker ge han ledtrådar eller vilseleda han i utredningen.

Spoiler varning!
Det här var en lite oväntad deckare, jag trodde inte att privatpersonen Signe skulle ha så stor roll i boken utan vara en biperson och jag fastnar inte riktigt för henne och tycker att delen om hennes jobb tar lite för stor plats när jag inte tyckte det var riktigt relevant. Björn är den så typiska mannen som har dåligt humör, skild och har barn som han inte har så bra relation med.
Jag antar att det här är en fristående bok och inte en del av en serie för jag har svårt att se Signe i fler böcker. Däremot gillade jag hur själva mordstoryn var uppbyggd, vem som var mördaren och varför kändes så logiskt när vi fick all information.

betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...