2 oktober 2015

Julie Kagawa - De odödligas sångSista delen i trilogin om Edens blod.


Tidigare brottades Allison med sitt samvete, men sedan Zeke dog så har Allison blivit det monster som Zeke sa att hon inte behövde vara. Allie ska tillsammans med sin skapare härskarvampyren Kanin och sin blodsbror Schakalen jaga rätt på Sarren för att en gång för alla förgöra han. Men Sarren har ett försprång och han har inte tänkt göra deras jakt lätt utan han placerar ut fällor för att försöka döda dem och om det inte lyckas så kommer han i alla fall utöka sitt försprång. Sarrens mål är att ta sig till Eden för att förgöra vaccinet och förhoppnings ta död på alla, men Allie har inte tänkt låta Sarren vinna den här kampen, oavsett om hon är ett monster så vill hon inte se människorna i Eden döda. 


Början på boken var lite seg och jag hade glömt en del som hände i de tidigare böckerna men det gick rätt fort att komma sig in i handlingen igen och då tog även handlingen fart och man slits verkligen mellan hopp och förtvivlan om hur det kommer gå. För även om man hoppas att Allie får ett lyckligt slut så vet man att hon ändå är vampyr, det är en kamp mot samvetet hela tiden och hennes älskade Zeke är borta, så oavsett om de vinner mot Sarren så har hon till viss del redan förlorat.
Men karaktärerna har verkligen visat sina bra och dåliga sidor och man vet inte hur serien kommer sluta förrän man är i slutet på De odödligas sång.  

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  harlequin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...