20 augusti 2015

Marissa Meyer - Cress

Tredje delen i Lunar Chronicle serien. (spoiler varning)

I den här boken är den nya karaktären Cress, som vi känner igen från Rapunzel. 

Den här moderna Cress sitter inte i ett torn utan uppe i en satellit, full med dataskärmar för att spionera åt Levana, drottningen av Luna.  Men Cress har pratat med Cinder och hon hoppas att de ska komma och rädda henne efter att ha suttit i satelliten i sju år så är hon less att bli utnyttjad för sina kunskaper.

Cinder och kapten Thorne är på rymmen och de har Scarlet och Wolf med sig, och de vill inget annat än att störta Levana men det måste ske innan hon gifter sig med Kai.

Cinder, Scarlet och Cress har inte bett om att få rädda världen men ska de överleva och även andra människor, cyborger och androider så måste de komma på en plan, men Levana skyr inga medel och hon tänker inte bli stoppad och hon tvekar inte att mörda folk för att få sin vilja fram. 

Jag verkligen älskar den här serien och Marissa Meyer är verkligen fenomenal som hittat på den här storyn där gammalt möter den nya it världen. I den här boken knyts en del trådar ihop men det är fortfarande så mycket som jag gissar kommer hända och som jag hoppas händer för den här serien måste väll sluta med att de lever lyckliga i alla sina dar? Eller?  

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon


2 kommentarer:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...