14 maj 2015

Sofia Nordin - Snöstormen

De tre syskonen Tyra, Laban och Rut har precis ätit middag första kvällen i skidstugan de fått låna när deras pappa ska åka till busstationen för att hämta upp sin flickvän.
Ingen av barnen är speciellt glad och tycker att deras pappa kan prioritera dem och inte henne när de väl har en helg tillsammans. 

Men timmarna går och deras pappa kommer inte tillbaka. Ute snöar det för fullt och börjar blåsa kraftigare och kraftigare, det blir strömavbrott och barnen är snart insnöade i stugan utan värme och mat eftersom deras pappa inte hunnit handla och inte har de mottagning på mobilerna heller. 
Barnen inser att de inte vill sitta och vänta på att dö utan de börjar försöka ta sig ut ur stugan för att ta sig ut till vägen trots snöstormen och de vet inte heller riktigt hur långt det är. 

Spoiler varning! 
Jag blev jätte irriterad på barnens pappa i den här boken, han hade inte sett till att det fanns mat åt barnen och medan han satt med sin flickvän och åt gott så var barnen ute i kylan och han verkade inte ens ha tänkt på dem utan trodde de mådde jätte bra. Man måste tänka lite längre än så där som förälder och han verkade då mer nykär än rädd att barnen inte skulle ha det bra. 
Rut är verkligen en tös med skinn på näsan och jag gillade att hon berättade för sin pappa hur hon kände det och hon var även den som tog initiativet för att de skulle ta sig ifrån stugan. 
Betyg 4 av 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...