21 maj 2015

Ann Aguirre - EnklavDet här är första boken i Razorland-trilogin. 

Boken utspelar sig i New York, men större delen av invånarna finns inte kvar utan de har blivit utplånade av pesten och de som överlevde sökte sig ner under jord och här lever de i olika enklaver. Men i tunnlarna mellan de olika enklaverna lever hemska varelser som livnär sig på färskt kött, och de har börjat bli mer och mer närgångna med enklaverna och verka även ha blivit smartare när de anfaller. 
När Spadertvå fyller 15 går hon igenom blodsriten som  gör henne till jägarinna, och hon paras då ihop med Tålig, den där killen som ingen tycker om och han är inte ens uppvuxen i deras enklav utan är en utböling. Spadertvå och Tålig får i uppdrag att åka till deras närmsta enklav för att se om de har blivit anfallna av de hemska varelserna eller varför deras handelsmän inte dykt upp på länge. Men när de återvänder hem så blir de inte trodda på och Spadertvå inser sakta men säkert att deras ledning som hon blint har trott på hela sitt liv inte berättar sanningen för de övriga utan de blir manipulerade att lyda. 


Jag var inte säker på att den här boken verkligen skulle vara någonting för mig men vad fel jag hade.
Det är ganska skönt att det inte är massa fokus på något triangeldrama utan förhållanden och kärlek existerar inte i Spadertvås värld där de använder sig av avlare. 
Boken är inte så lång och det händer väldigt mycket i boken så man vill hela tiden läsa lite till och jag tycker att det ska bli spännande att läsa del två och tre. 

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...