26 december 2014

Ninni Schulman - Svara om du hör mig

Bok tre i serien om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra och Christer.
Petra tycker om att jaga och nu har älgjakten börjat och det är äntligen dags, den här oktobermorgonen samlas jaktlaget hon är med i utanför deras slaktboda i Uvanå i Tiomilaskogen.
Det lottas ut vem som ska sitta på vilket pass och sedan ger de sig iväg, när de sedan ska samlas för lunch så dyker inte Pär Sanner och hans dotter upp så Petra och en annan från jaktlaget åker iväg till passet där de skulle sitta och där hittar de Pär död och dottern är försvunnen.
Att det måste vara någon från jaktlaget förstår alla och även Petra är misstänkt även om hon är polis.
Pärs änka sitter inte bara och sörjer sin make, och lever mellan hopp och förtvivlan om var hennes dotter är utan när poliserna börjar gräva så dyker familjens hemligheter upp.
Vem är egentligen vän och vem är fienden, i ett litet samhälle där man trodde att alla kände alla så döljs allt för många hemligheter och snart är det svårt att veta vem man egentligen kan lita på. 


Jag gillade Flickan med snö i håret bäst men Svara om du hör mig är oxå en riktigt bra bok och med en spännande avslutning.
Lite jobbigt tycker jag att det är med snokande journalister som alltid själva lyckas hamna i trubbel, men har ni  gillat de tidigare delarna i serien kommer ni gilla även den här och under 2015 kommer nästa del ut.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   adlibris   cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Arne Dahl - Inland

  Sam Berger Molly Blom #2 Titel & Omslag Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss...