28 juli 2014

Stefan Ahnhem - Offer utan ansikte

Offer utan ansikte (inbunden) 

En träslöjdslärare hittas mördad i sin lektionssal och bredvid kroppen ligger ett skolfoto sedan läraren gick högstadiet och hans ansikte är överkryssat.

Polisen Fabian Risk har just flyttat tillbaka till sin barndomsstad Helsingborg med sin familj och nu dras han in i utredningen mitt under semestern och offret visar sig vara hans gamla klasskamrat.
I jakten på mördaren så får Fabian bearbeta både sin barndomskärlek och den brutala mobbing som existerade och som Fabian har förträngt.

Det märks inte att det här är Stefan Ahnhem debutbok, men då han är manusförfattare så har han ju varit med och skapat Wallander och Irene Huss på filmduken så han kan skriva och är insatt i genren. Jag vet inte men jag hoppas det här var första boken i vad som är tänkt bli en serie, för jag vill verkligen läsa mer av Stefan Ahnhem.
Jag började läsa boken och hade extremt svårt att släppa taget förens boken tog slut.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på   adlibris   cdon

5 kommentarer:

 1. Ojdå, såpass. Får nog skaffa denna då :)

  SvaraRadera
 2. Åh den här är jag jättesugen på att läsa och det låter ju väldigt lovande.Tror att jag snart får ljudboken i min hand. :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillade också den här :)

  SvaraRadera
 4. Den här är jag så nyfiken på! :)

  SvaraRadera
 5. Denna ligger på min måste läsa lista!

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...