29 maj 2014

Rob Thomas - The thousand dollar tan line [Veronica Mars]

Det här är då första Veronica Mars boken som är tänkt att bli en serie, och det är nog lite taktiskt att boken kom ut strax efter att filmen kom ut nu i vår.
Boken utspelar sig där filmen slutar utan massa tidshopp ex att Logan hade kommit hem eller liknande. Av att läsa Veronicas tankar så får man mer insikt i hur mjuk hon är som person fast hon verkar så hård på utsidan.  Vi får ta del av hur det är att ha Logan långt bort och att hon aldrig får veta när och om de kommer kunna prata med varandra.

I boken är det vårlov(springbreak) och då väller det in tonåringar som super sig fulla och inte ens minns vad de själva heter, de går även över gränserna och gör saker och provar saker de aldrig hade gjort annars. En av dessa flickor försvunnit spårlöst från en fest men som vanligt är inte polisen i Neptune så intresserade av att lösa fallet så det hamnar hos Veronica.

Spoiler.
Grymt kul att Veronicas mamma var med i boken och jag tror att hon kanske kommer vara med i någon mer bok som någon liten karaktär. Eftersom Keith är sjukskriven och inte så pigg så är deras underbara relation med lika mycket men jag älskar deras kvicka kommentarer till varandra och Veronicas snabba tänka svar även till andra.
Betyg 5 av 5

Boken finns att köpas på adlibris  cdon

2 kommentarer:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...