15 februari 2014

Sara Stille - Bära leggings i Januari


I den här boken får vi följa Sara och hennes historia om hennes livs värsta år, hur hon som tretton åring söker trygghet hos en elva år äldre kille, som är en vän till hennes pappa.
Killen heter Jesper och han finns där för Sara, han lyssnar och finns där och stöttar henne, han säger även till hennes pappa när han dricker och inte alltid säger så snälla saker.

Men en natt så rasar Saras liv samman, när hennes trygghet inte längre är tryggt, hon vaknar en natt av att hon är naken och Jesper ligger över henne. 

Efteråt försöker Sara intala sig att det var ett misstag och en engångsföreteelse, Jesper har ju till och med en flickvän. Men det händer om och om igen när Jesper har druckit och på grund av sin lojalitet och efter allting Jesper tidigare har gjort för henne så håller hon tyst om det.
Men efter fyra år så orkar inte Sara längre utan hon bestämmer sig för att anmäla Jesper för våldtäkt och det innebär inte bara en kamp mot Jesper utan även rättssystemet.

Saras tankar i olika situationer,  hennes familjesituation och Jespers utnyttjande av både underårig och av en person som inte mår bra gör att man börjar fundera varför det är så svårt för sexuellt utnyttjade flickor att få en fällande dom.
Jespers mamma måste ju vara en idiot och jag hade hoppats på att få läsa om att hon hade bett om ursäkt till Sara senare men det verkar då inte ha hänt.
Jag tycker det är så hemskt men samtidigt så nyttig bok att läsa! Det här kommer nog vara en av årets viktigaste biografier och jag kommer se till att min dotter får läsa den när hon hamnar i tonåren så hon får ta del av att det inte är okey att bli behandlad hur som helst, inte ens av människor man tycker om och står nära!

Betyg 5 av5
Boken finns att köpas på   Adlibris   Bokus   Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...