3 oktober 2013

e-böcker som rec.ex

Jag känner mig som värsta bakåtsträvaren som inte har någonting där jag kan läsa e-böcker, visst man kan sitta vid datorn men seriöst hur bekvämt är det att sitta och läsa vid datorn.
Speciellt om det är en riktigt bra bok och man råkar sitta där några timmar.
Det går ju bättre med en bärbar dator men ändå inte är det så bekvämt att ligga i sängen och läsa med en dator i sängen och att släpa runt på en stationär dator är ju rätt besvärligt. 

Jag blir så ledsen/besviken när förlag börjar mer och mer bara vilja skicka e-böcker som rec.ex.
Visst man kanske ska hänga med tiden men om man är har råd att prioritera en läsplatta eller för den delen inte gillar att läsa på plattor. Jag är mamma ledig vilket inte ger pengar i överflöd så att köpa någonting jag kanske inte ens kommer gilla känns rätt dumt. 

Jag älskar ju dessutom att äga mina böcker, att få ställa in dem i bokhyllan att kunna titta på alla böcker och gå och läsa lite baksidor titta på osv. Jag lägger inte ens in e-böcker i mitt bokprogram...

Så just nu är alternativet att läsa e-böcker vid en dator vilket inte är ett alternativ för mig eftersom jag varit med om två bilolyckor så har jag whiplashskador i nacke och rygg vilket kräver bekväma sitt ställningar annars kan jag knappt röra mig för att inte tala om smärtan. 

Men nu var det inte mig vi skulle prata om, utan jag är lite nyfiken hur ni andra bokbloggare gör, och tänker kring att det blir mer och mer vanligt med e-böcker som rec.ex.
Det känns lite som att de hugger sig själv i foten genom att göra e-böcker mer och mer populära, eller hänger de bara med i svängarna? För det vore allt bra trist om fysiska böcker blev utbytta till bara e-böcker.

11 kommentarer:

 1. Jag läser en del e-böcker på min iPad och det funka rätt ok. Däremot njuter jag inte lika mycket som jag gör när jag läser en fysisk bok. Vill ju som du känna boken och kunna bläddra i den.

  SvaraRadera
 2. Har du en Android eller Apple mobil går det ju att läsa i den, men det kanske du inte heller har? Jag hade nog tyckt det varit lite drygt med e-böcker om jag inte hade haft någon möjlighet att läsa dem mer än på min stationära dator.

  SvaraRadera
 3. Jag har också märkt att förlagen tenderar att skicka ut mer e-böcker, vilket jag kan förstå ur en ren ekonomisk synvinkel. Men jag gillar det ju inte för det. Jag har en läsplatta och den fungerar okej att läsa på, ibland är den till och med behändigare än en bok men jag tycker att jag tappar känslan lite. Dessutom fick jag nyligen en bok av ett förlag som e-bok där jag inte fick den utgåvan som säljs (hoppas jag) och den var full med språkliga fel, särskrivningar och konstiga stycken osv..

  SvaraRadera
 4. Jag har inget att läsa e-böcker på, förutom datorn då och den gillar jag inte att läsa så på. Och jag har inga planer på att köpa något för det heller, jag har inte ekonomi till det och jag kommer alltid föredra fysiska böcker så för mig känns det som en onödig grej att lägga pengar på,risken är ändå stor att den bara skulle bli liggande.

  SvaraRadera
 5. Jag vill helst inte ha e-böcker, eftersom jag faktiskt inte är överdrivet förtjust i att läsa något annat än en riktig bok. Man kan ju faktiskt inte heller förutsätta att alla har något att läsa på. Eller som ett förlag skrev till mig "du kan ju läsa på datorn". Det är ju fullt möjligt att det finns folk som faktiskt klarar bakgrundsljuset och att sitta rätt upp och ner på en kontorsstol i timmar. Jag gör inte det. Och hur får man med sig datorn på tåget/bussen?

  SvaraRadera
 6. Jag har en ipad som jag bland läser e-böcker på men jag tycker inte riktigt om det. Det är jobbigt åt ögonen i längden och jag blir för distraherad av alla andra funktioner den har. En riktig ebokläsare vore kanske annorlunda och jag ahr funderat på att köpa en men nu krånglar datorn så jag får nog prioritera en ny laptop istället.

  Och i vilket fall lär e-böcker aldrig kunna mäta sig av en riktig fysisk bok så jag har bestämt mig för att inte tacka ja till recex i e-boksformat. Visst kostar det mer för förlagen att skicka fysiska böcker men de får ju å andra sidan rätt billig reklam via bloggarna,

  Gjorde misstaget med att acceptera en ebok från piratförlaget och tre måander senare har jag fortfarande inte lyckats ta mig igenom mer än 25% och lär aldrig bli klar med den...

  SvaraRadera
 7. Innan jag fick min Ipad läste jag någon e-bok på min laptop och det var verkligen inte alls bekvämt så det la jag ner fort som bara den.

  det är verkligen supertrist när förlagen skickar ut e-böcker. Visst någonstans förstår jag att det är mer ekonomiskt för dem men det är ändå trist. Jag älskar min Ipad verkligen men huvudsyftet med den var ju inte att jag skulle använda den till att läsa e-böcker. Jag tycker att det är helt ok att läsa någon e-bok men det kommer givetvis aldrig kunna ersätta en fysisk bok för mig.
  Jag lägger inte heller in e-böckerna i mitt bokprogram, jag brukar tom radera dem. Jag vill ju äga mina böcker.
  Känns trist om att man kanske känner sig tvungen till att köpa en läsplatta för att kunna få rec-ex.

  SvaraRadera
 8. Klarar inte alls av e-böcker, men hittills har jag haft turen att så fort jag sagt till så har det inte varit några problem med att få en fysisk bok.

  SvaraRadera
 9. Jag tackar och tar emot men sen har jag också en Kindle (Amazons läsplatta) som jag avgudar och har med mig överallt och ska jag någonstans så lägger jag ner den i väskan för man vet aldrig om det ges tid åt att läsa:)

  Jag har tidigare läst i min iPhone men tyckte det var jobbigt och det är tack vare min mamma och hennes sambo som jag har en Kindle då jag fick den i födelsedagspresent annars vet jag inte om jag hade ägt en i dagsläget då jag är studerande och inte har ett extra jobb vid sidan om.

  SvaraRadera
 10. Jag tror att många förlag ser det som en fördel, dels för att det blir mer populärt men också för att det inte kostar dem någonting att maila ett par bloggare deras böcker som e-böcker. Det kostar desto mer att posta böckerna som fysiska ex! Jag har ju inget emot att läsa e-böcker alls men för de som inte gllar det är ju detta inte så bra..

  SvaraRadera
 11. Har inte varit så förtjust i e-böcker heller men lyckades köpa en gammal modell på androidplatta som var på utgående och därför billig. Nu börjar jag bli lite omvänd faktiskt. Älskar fortfarande att äga fysiska böcker men vissa känns faktiskt helt ok att bara ha elektroniskt istället.

  SvaraRadera

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...